Prioriteti prilikom kupovine hlača drugačiji su za svaku ženu. Svaka od nas ima svoj ukus po pitanju krojeva i materijala. I dok jedne preferiraju klasiku u svakom pogledu, druge vole hrabrije modele, neobičan dizajn i netipične materijale koje ne viđamo na svakom koraku. Upravo je takve hlače odjenula jedna mlada dama sa zagrebačke špice koja je centrom grada prošetala u crnom modelu napravljenom od vinila.

Galerija Missguided, 8,91 EUR Stradivarius, 12,99 EUR ASOS, 27,83 EUR +3 River Island, 50,10 EUR

Vinil je vrlo popularna zamjena za lateks. Vizualno su slični, ali proizvodnja vinila je znatno jeftinija pa ga većina proizvođača zato preferira. Naime, mnogi ne znaju kako je lateks zapravo prirodni materijal tj. guma koja se dobiva od nekoliko različitih vrsta drveća od kojih je Hevea brasiliensis najčešća.

Hlače od vinila u street style izdanju sa zagrebačke špice Hlače od vinila u street style izdanju sa zagrebačke špice (Foto: Josip Moler/Cropix)

Za razliku od njega, vinil je 100 posto sintetički PVC materijal. Zbog čvrstoće materijala odjevni komadi od vinila nisu podatni i zato ih se svrstava u skupinu neudobne odjeće.

Naravno, ako nemate nikakav problem s čvrstim materijalima, onda možete bezbrižno uživati u svim prednostima odjeće od vinila. Glavna prednost je njihova efektnost zbog karakterističnog visokog sjaja i činjenica da nikad ne mogu proći neprimijećeno što sigurno odgovara odvažnim trendsetericama.

Hlače od vinila u street style izdanju sa zagrebačke špice Hlače od vinila u street style izdanju sa zagrebačke špice (Foto: Josip Moler/Cropix)

Naša današnja street style zvijezda svoje vinil-hlače upotpunila je bijelom košuljom i bundicom, a od obuće je odabrala visoke čizme s tankom potpeticom. Kada su u pitanju modni dodaci, odlučila se za elegantan zimski šešir šireg oboda, naočale s lancem, crnu pismo-torbu i efektno prstenje.

Zavirite u našu galeriju i razgledajte nekoliko modela hlača od vinila koje smo izdvojili za vas iz ponude komercijalnih modnih brendova.

ASOS, 27,83 EUR ASOS, 27,83 EUR (Foto: ASOS)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju