Kodeks odijevanja za svakodnevne prigode doživio je značajne promjene u posljednjih 20-ak godina. Svjedoci smo velike liberalizacije mode, u kojoj su mnoga pravila odijevanja bačena u zaborav ili jednostavno proglašena zastarjelima.

Galerija Brandon Maxwell, RTW, proljeće/ljeto 2023. Valentino, RTW, proljeće/ljeto 2023. Moschino, RTW, proljeće/ljeto 2023. +2 Hlače sa šljokicama u zagrebačkoj street style kombinaciji

Tako bi, primjerice, šljokice u dnevnim izdanjima nekad bile proglašene čudnima, a možda čak i neprimjerenima jer ih se dugo smatralo prikladnim isključivo za večernja izdanja.

Srećom, živimo u vremenu koje dozvoljava modne eksperimente i potiče igranje s pravilima odijevanja, što rezultira zanimljivijim odjevnim kombinacijama.

Dokaz za to je i jedno dnevno izdanje sa zagrebačke špice u kojem su dominirale hlače sa šljokicama.

Hlače sa šljokicama u zagrebačkoj street style kombinaciji Hlače sa šljokicama u zagrebačkoj street style kombinaciji (Foto: Josip Moler/Cropix)

Mlada dama prošetala se centrom Zagreba u pratnji svojeg preslatkog psića, odjevena u kombinaciju koju bismo nazvali klasičnom da su u njoj bile, npr. traperice. Međutim, ona je svoju dugačku bijelu košulju, kratku puffer jaknu i crne tenisice odlučila spojiti sa srebrnim hlačama udobnog ravnog kroja.

Nosite li šljokičaste komade u dnevnim kombinacijama?

glasova:

Šljokice su uvijek bile sinonim za glamur i zabavu, ali to vas nipošto ne bi trebalo odvratiti od toga da malo sjaja unesete i u svoju svakodnevnu garderobu. Trik je u tome da odaberete jedan osnovni šljokičasti komad i onda ga kombinirate s klasičnim neutralnijim komadima, savjetuje Vogue.

Hlače sa šljokicama u zagrebačkoj street style kombinaciji Hlače sa šljokicama u zagrebačkoj street style kombinaciji (Foto: Josip Moler/Cropix)

Upravo je to napravila brineta sa zagrebačke špice te dokazala da za šljokice uistinu ima mjesta u svakodnevnim izdanjima. S tim će se složiti i brojne poznate modne kuće koje su šljokičaste komade uvrstile u svoje kolekcije za nadolazeću modnu sezonu.

Brandon Maxwell, RTW, proljeće/ljeto 2023. Brandon Maxwell, RTW, proljeće/ljeto 2023. (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju