Trendovi u ljepoti neprestano se mijenjaju, a današnje generacije ih stvaraju na Tik-Toku, društvenoj platformi koja iz dana u dan pomiče granice. Jedan od popularnijih trendova ove sezone jest takozvani „hladno mi je“ make-up trend kojemu je glavni cilj da izgledamo – rumeno.

Galerija Rumenilo Rumenila Rumenila +3 Avon Cream Blush, 15,26 eura

Viralni trend osmislila je make-up blogerica Zoe Kim Kenealy, istaknuvši da joj je glavni cilj stvoriti dojam kao da je bila izložena vjetru i hladnoći, ali na najljepši mogući način.

Zoe je objasnila da zimska šminka ponekad može izgledati pretjerano, a ona je htjela pomoći ženama da izgledaju nježno i zavodljivo, a da istovremeno naglase prirodnu ljepotu, i to pomoću osnovnih kozmetičkih proizvoda koje većina žena ima u svojoj torbici.

@barbarakristoffersen

i'm cold makeup 🤍

♬ original sound - ci

Video u kojemu nanosi make-up skupio je preko 200 tisuća pregleda, ponajviše jer je ostao u granicama dobrog ukusa. Definiran je rumenim obrazima i sjajnim usnama, a pomoću njega zimskoj koži možemo udahnuti njegovanu notu.

Kako napraviti hladno mi je look

  1. Započnite nanošenjem lagane podloge, kao što je tonirana krema. Dodajte malo korektora i, po želji, matirajte kožu lica kompaktnim puderom.
  2. Sljedeći korak je nanošenje rumenila. Od boje breskve pa sve do dubljih ružičastih nijansi, ovaj je korak najvažniji za postizanje „hladno mi je“ efekta. Stručnjaci napominju da biste trebali koristiti nešto hladniju nijansu, nego inače, kako bi koži dali željeni ledeni sjaj. Također, nanesite više rumenila nego što biste to inače učinili, i to na obraze, ispod očiju i na vrh nosa.
  3. Nakon toga suptilno naglasite crte lica highlighterom kako biste dobili snježni dojam. Lagano ga nanesite po vrhovima jagodica, vrhu i hrptu nosa. Srebrni sjaj možete nanijeti na cijele kapke ili pak samo naglasiti unutarnje kutove očiju.
  4. Na samom kraju nanesite sjajilo za usne u crvenkastim nijansama.

 Još trikova i trendova koji su zaludjeli društvene mreže možete pronaći u nastavku.

Slika nije dostupna Kružno konturiranje: Tiktok trend u šminkanju za manji nos i izraženije jagodice lica TikTok trik s trepavicama Genijalan trik za postavljanje umjetnih trepavica koji je oduševio žene Djevojka s kovrčavom kosom Video s 20 milijuna pregleda pokazuje kako napraviti nestvarno dobre kovrče pomoću - cjedila Oštećena kosa Jednostavno, učinkovito i besplatno: Trik koji sprječava ispucale vrhove Trik s vazelinom i parfemom Trik s parfemom i vazelinom kojim ćete produžiti trajanje svog omiljenog mirisa

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju