Naš horoskopski znak utječe na to kako se ponašamo na radnom mjestu, ali i na to kako nas kolege percipiraju.

1. Ovan

Ovnovi su rođeni vođe, a ta njihova kvaliteta zapravo najbolje dolazi do izražaja upravo na radnom mjestu. Uglavnom su uvijek puni entuzijazma i motivirani za svoj posao. Kada je u pitanju novi projekt ili zadatak, ovnovi će se prvi javiti za sudjelovanje i rado će preuzeti inicijativu, zbog čega su omiljeni među kolegama introvertima koji ne vole biti u prvom planu. Ponekad znaju malo previše šefovati, ali sve im se to oprašta na račun njihova optimizma i reda koji unose na radno mjesto.

2. Bik

Baš kao i u svakom drugom životnom aspektu, pa tako i poslu - bikovi vole kvalitetu. Maksimalno će se posvetiti tome da kvalitetno odrade svoj posao. Na dobrom su glasu zbog svoje nevjerojatno snažne radne etike. Možda jesu tvrdoglavi, ali također su disciplinirani i pouzdani. Tko ne bi poželio takve kolege?

Jedna riječ koja najbolje opisuje vaš horoskopski znak - 9 Kakvi ste? Jedna riječ koja najbolje opisuje vaš horoskopski znak

3. Blizanci

Oni vole biti motivirani na radnom mjestu. Sve je dobro dok dobivaju nove izazove koji ih stimuliraju. Blizanci se ne boje promjena i uživaju u njima pa im nijedan novi zadatak neće teško pasti. U trenutku kad su motivirani blizanci su najbolji kolege na svijetu i zaduženi su za zabavu na poslu. Međutim, kada se ne osjećaju motivirano i kada im je dosadno, ponestane im energije pa je onda na kolegama red da ih izvuku iz takvog raspoloženja.

4. Rak

Rakovi su timski igrači i obožavaju zajedništvo koje vlada na radnom mjestu. Po prirodi su vrlo brižni pa ćete se rakovima uvijek moći povjeriti kad imate neki problem na poslu. Oni će vas saslušati i dati vam koristan savjet, a vjerojatno će vas i utješiti kockom kolača koji su to jutro donijeli na posao samo za svoje kolege. Dobro pazite da ih ne povrijedite jer teško opraštaju i postaju hladni i povučeni kada se zbog vas osjećaju loše.

5. Lav

Baš kao i ovnovi, i lavovi imaju kvalitete rođenog vođe i predani su poslu, ali za razliku od ovnova - lavovi vole dobiti potvrdu da su odlični u tome što rade. S obzirom na to koliko dobro odrađuju svoj posao, imaju potpuno pravo na to priznanje. Uvijek su neustrašivi u radnoj okolini i neće dopustiti da neki problem upropasti sav trud. Kolege ih vole jer su uvijek spremni na sve izazove.

Slika nije dostupna Je li to moguće? Ovaj horoskopski znak najčešće vara u vezama

6. Djevica

Dobra stara perfekcionistica djevica je ta koja će se potruditi da sve uvijek ide glatko na poslu. Pritom će ponekad i naljutiti kolege koji bi voljeli da se malo opusti i ne razmišlja o poslu baš svake sekunde. Djevice su pravi radoholičari i maksimalno su posvećene poslu. Najveća im je mana to što često imaju prevelika očekivanja i zato prebrzo reagiraju na nešto što je prema njihovim standardima greška, a pritom zaboravljaju da svatko radi svojim tempom i na svoj način.

7. Vaga

Uz blizance, atmosferu na radnom mjestu uvijek podiže šarmantna i komunikativna vaga. Kraljica diplomacije, vaga se može dobro slagati baš sa svima. Upravo je zbog tih kvaliteta zadužena i za rješavanje sukoba između kolega. Uvijek uspije vratiti mir i balans u radnu okolinu i smiriti strasti. Ako pak primijetite da je vaša uredska vaga malo povučena i zamišljena, to znači da je pod stresom i da joj treba doza kolegijalnosti i razgovora.

Slika nije dostupna Horoskop otkriva: Koji je vaš stil uređenja životnog prostora?

8. Škorpion

Škorpioni su na poslu jednako intenzivni kao i u privatnom životu. Vrlo su ambiciozni i kada imaju neki cilj, napravit će baš sve da bi ga ostvarili. Ako se predaju nekom zadatku, ništa i nitko neće ih spriječiti u tome da ga odrade. Zato u nekim trenucima možda malo zaborave na timski duh i kolegama malo povrijede ego, ali oni samo žele da se posao bude odrađen do kraja i kvalitetno.

9. Strijelac

Blizance i vage već smo spomenuli kao predvodnike dobre zabave na radnom mjestu, ali ako na poslu imate strijelca, onda znate da će ih on “posramiti” svojom pozitivom. Dobri duh svake radne okoline, idealist strijelac uvijek je tu da sve okrene na pozitivu čak i kada posao ne ide onako kako ste zamislili. Svojom zaraznom energijom mobilizirat će kolege i kad je najteže.

Slika nije dostupna Blic horoskop: Tri riječi dovoljne da opišu svaki znak

10. Jarac

Samo mu dajte da u miru i tišini rad svoj posao. Jarac je kolega koji sve drži pod kontrolom iz sjene. Nema potrebu za nametanjem, nikad nije među najglasnijima, ali zato je uvijek među najvrjednijima. Daleko od toga da nije ambiciozan. Itekako ima svoje ciljeve, ali do njih dolazi mirno i bez previše pompe.

11. Vodenjak

Vodenjaci se na radnom mjestu najbolje osjećaju kada doprinose nekom višem cilju. Ne vole raditi posao samo zbog posla, iako su i na to spremni. Vrlo su inovativni i originalni, a kolege ih vole jer su uvijek zanimljivo društvo i potaknu ih na razmišljanje o svim ostalim važnim stvarima u životu.

12. Riba

Sve kvalitete maštovite ribe najviše dolaze do izražaja na nekom kreativnom poslu, ali nema tog radnog mjesta na kojem ona neće izraziti svoju kreativnost. Voli sanjariti pa možda ponekad stane na žulj praktičnim djevicama i jarčevima koji nekad nemaju razumijevanja za njihov unutarnji svijet kad je posao u pitanju. Međutim, kada im zatreba rame za plakanje i kolegijalni savjet, odmah će se obratiti ribi jer znaju da će ih ona saslušati.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju