Praktične, razborite, precizne, organizirane, pomalo sramežljive, samo naoko hladne. To su djevice, po mnogima najkompliciraniji znak zodijaka. Jako su zahtjevne i kritične, prije svega same prema sebi. U načelu su poprilično smirene i nije ih lako izbaciti iz takta, ali postoje rečenice zbog kojih će njihov fitilj dogorjeti.

 

1. Pusti, napravit ćemo to za kasnije.

Riječ kasnije ne postoji u vokabularu djevice. One sve žele napraviti odmah i sad. U trenutku kada nešto odrađuju, mislima su već na sljedećem zadatku.

2. Nisam to rekao, krivo si zapamtila.

Nemoguće. Ne samo da pamte što ste rekli od riječi do riječi nego vjerojatno u minutu znaju vrijeme kada ste to izgovorili. Djevice su onaj tip osoba koje će u nekoliko sekundi prekopati vaše poruke i dokazati vam da ste u krivu jer se točno sjeća kada ste joj nešto poslali.

Slika nije dostupna Uopće nisu takve? Tri najveće predrasude o "najomraženijem" horoskopskom znaku

3. Nemam nikakav plan.

Rečenica koja šokira djevice. One moraju imati plan i ne razumiju kako drugi funkcioniraju bez njega. Djevice ne puštaju da se stvari odvijaju svojim tokom nego uzimaju uzde u svoje ruke pod svaku cijenu.

4. Daj se malo opusti i budi spontana.

Djevice ne razumiju koncept spontanosti. Primjerice, njihova definicija spontanog putovanja je putovanje koje planiraju samo šest mjeseci umjesto godinu dana.

Prijateljice Imate li i vi svoju najdražu djevicu? Prijateljica koju uvijek prvu pitamo za savjet

5. Ne možeš sve imati pod kontrolom.

Pssst! Ne morate im to nabijati na nos. Djevice su svjesne da ne mogu riješiti svačije probleme, ali to ne znači da se bez obzira na to neće potruditi da ih riješe. Itekako znaju da je nemoguće imati kontrolu nad svakim aspektom i svog i tuđeg života, ali njihova potreba da pokušaju sve dovesti u red nikada neće nestati.

6. Nisi u pravu.

Jednu stvar morate znati o djevicama. Šanse da će se one upuštati u bilokakvu raspravu, a da prije toga nisu 100 posto sigurne u svoje argumente i informacije kojima barataju ravne su nuli. Kada djevici kažete da nije u pravu, očekujte referat o tome zašto ste vi u krivu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju