Da je ovo godina plesa, dokazao je puni podij na svakoj od radionica našeg subotnjeg događanja ''Zapleši s nama'', na kojem su svoje znanje dijelili mentori koje već možemo nazvati i zvijezdama. Saznajte što se sve plesalo, tko je bio najbolji i čime smo ih nagradili.

  Galerija Zapleši s nama - kako nam je bilo - 19 Zapleši s nama - kako nam je bilo - 18 Zapleši s nama - kako nam je bilo - 17 +43 Zapleši s nama - kako nam je bilo - 16

U subotu na Europskom trgu od 10 do 14 sati slavio se ples, čime drugim nego rasplesanim koracima onih od 7 do 77. Na našem prvom događanju posvećenom plesu ''Zapleši s nama'', koji će, nadamo se, postati tradicija, plesali su oni koji su već danima ranije putem naših prijava osigurali svoje mjesto na radionicama, ali i oni koji su se prijavili na licu mjesta, kao i slučajni prolaznici koje su glazba i atmosfera jednostavno ponijele.

Show ''Ples sa zvijezdama'' svakako je potaknuo u ljudima želju za plesom, čije su dobrobiti za naše tijelo i duh neosporive, a ovim događanjem nastavili smo u istom ritmu. Gdje su ples i glazba, tu je i odlična atmosfera, koja je na Europskom trgu vladala od jutra.

Zapleši s nama - 28 Zapleši s nama - 28 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Bilo je tu polusatnih radionica, koje su se zbog interesa većinom i malčice odužile, bečki valcer plesao se oko podneva, a odmah nakon njega nastavili smo plesati uz glazbeno-plesni spektakl Lane Jurčević te potom uživali u nastupima talentiranih plesnih skupina.

Kroz program nas je vodila lijepa Mia Kovačić, koja je za tu prigodu posebno zasjala u prekrasnom nakitu Heritage by Zaks, inspiriranome stoljetnom kulturnom tradicijom Hrvatske. Baš ovaj nakit mnoge mladenke biraju kako bi ih krasio za vrijeme njihova prvog plesa.

  Zapleši s nama - 5 Zapleši s nama - 5 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Prvu radionicu donijeli su namVindija i njezini Proteini, uz koje smo zdravo započeli ovo aktivno jutro. Kako se pleše salsa, pokazao nam je Hrvoje Kraševac iz plesnog studija Fever. Iako nam se u početku činilo da nikako nećemo pohvatati korake, pomogao nam je odlični mentor koji je čak 12 puta odnio titulu najboljeg hrvatskog plesača i kojeg smo mogli gledati u prvim sezonama Plesa sa zvijezdama.

Hrvoje već 14 godina podučava u svojem plesnom studiju, pa nas ne čudi da je i ove subote od svakoga napravio solidnog plesača u tek pola sata. No, tri para najuspješnije su savladala korake i osvojila Vindijin poklon-paket, u kojem ih je osim njihovih proteina dočekao ručnik, pa su se mogli brzo obrisati i odjuriti na sljedeću radionicu.

Zapleši s nama - 12 Zapleši s nama - 12 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Na sljedećoj radionici tražila se narukvica više, a poslije nje i autogram više. Plesnu radionicu miješanih plesnih stilova i u konačnici bachate donio nam je Swiffer, a vodio ju je Marko Mrkić, finalist showa ''Ples sa zvijezdama''. Kako bismo se malo zagrijali i opustili, Marko je složio kratki miks raznih plesnih stilova, a završio je pokazivanjem osnovnih koraka romantične bachate.

Marko nam je pokazao da nitko nema dvije lijeve, kao što uvijek voli naglasiti polaznicima svoje plesne škole ''Lijeva i desna''.

Zapleši s nama - 14 Zapleši s nama - 14 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Oba Swifferova poklon-paketa osvojili su dečki kojima su lijeva i desna bile najviše usklađene i koji će odsad kućanske poslove obavljati s veseljem i u ritmu bachate. Ne sumnjamo da će time nepovratno osvojiti srca svojih odabranica.

Autograme je dijelio i Alan Walme netom prije svoje radionice iznenađenja, čiju je temu otkrio tek na plesnom podiju. Na radionici koju nam je osigurao Rox Beauty, na oduševljenje mnogih, plesali smo cha-cha-cha.

Zapleši s nama - 3 Zapleši s nama - 3 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Kao plesna partnerica i ujedno sumentorica pridružila mu se Helena Bradvica, koja je ove sezone Plesa sa zvijezdama plesala s Matijom Lovrecom.

Alan je viceprvak u latinskoameričkim plesovima, ali i državni prvak u kombinaciji deset plesova te u standardnim plesovima, pa je radionicu završio s jednim standardnim. Netom prije valcera ponovio je korake sa svima okupljenima, a uz paket brenda Rox Beauty koji je poklonio svojoj zgodnoj plesnoj partnerici, podijelio je i dva poklon-bona za tečaj plesa u njegovu matičnom Plesnom centru Zagreb by Nicolas.

Zapleši s nama - 25 Zapleši s nama - 25 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Kako se pleše valcer, pokazali su i finalisti davne druge sezone Plesa sa zvijezdama Lana Jurčević i njezin plesni mentor Hrvoje Kraševac. ''Nisam plesala valcer 15 godina!'' rekla je Lana, no čvrste ruke njezina nekadašnjeg plesnog partnera povele su je u ples i brzo se prisjetila svakog koraka. Njima su se uz pjesmu ''Na lijepom plavom Dunavu'' pridružili i svi okupljeni, mali i veliki, i zaplesali valcer.

Zapleši s nama - 22 Zapleši s nama - 22 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Kako se nakon valcera ne bismo uspavali, atmosferu je dobro prodrmala Lana Jurčević sa svojim atraktivnim pratećim plesačicama, koje su nam priredile pravi glazbeno-plesni spektakl uz Lanine, ali i strane hitove. Prije nastupa svi su bili pozvani isprobati njezine proizvode La Piel, od kojih smo se svi svjetlucali na ljetnom suncu.

Zapleši s nama - 19 Zapleši s nama - 19 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Nakon toga nastupila je željno očekivana tombola, u kojoj su naši sponzori izvlačenjem brojeva s narukvica nagradili najsretnije parove. Vindija je čak deset parova nagradila svojim proteinima i ručnikom, Zaks je tri sretna dobitnika nagradio tradicijskim srebrnim nakitom, a La Piel je također tri dobitnika počastio ljetnim proizvodima za njegu tijela od kojih ćete zasjati na plaži, od gelova za tuširanje, losiona za tijelo do krema za sunčanje i njegova najprodavanije linije Beach Babe.

I Avon je svoju dobitnicu opremio za ljeto cvjetnim mirisom, losionom za lice s vitaminom C i dugotrajnim ružem, dok je Rox Beauty nagradio jednu sretnicu setom za njegu i masažu lica, pjenom za umivanje te rolerom i gua sha rozenkvarc masažerom. Dijelio se i Swifferov set za čišćenje, kao i tri vaučera za plesni kamp B RESIDENCE.

Zapleši s nama - kako nam je bilo - 4 Zapleši s nama - kako nam je bilo - 4 (Foto: Nova Studio)

Nakon tombole još smo malo zaplesali, i to svi skupa uz Tihomira Ciglara iz Plesnog centra Fredi u radionici koju nam je osigurao Avon. Tihomir je uspješno podučavao poznate televizijske osobe plesati društvene plesove, a sada smo uz njega mogli naučiti line dancing.

Ples koji podsjeća na onaj koji spontano zaplešu u filmovima u kakvom country klubu idealan je za one koji ne znaju baš plesati u paru, a usto je iznimno zabavan. Tihomiru se kao iznenađenje na pozornici pojavila kolegica Paula Jeričević i sa svima nama zaplesala line dancing.

Zapleši s nama - kako nam je bilo - 2 Zapleši s nama - kako nam je bilo - 2 (Foto: Nova Studio)

Nakon što smo se svi dobro naplesali, došlo je vrijeme da predahnemo i pogledamo talentirane mlade ljude kako se to radi. U plesnom showu koji nam je priskrbio Somersby pokazale su što znaju i mogu plesne skupine Modus klub, Escape, B Residence i Step by Step, dok smo mi ostali s oduševljenjem uživali u nastupima i utažili žeđ novim okusom omiljenog cidera – Mango Limeta.

Svoje pokrete prvi je pokazao MoDuS klub, koji već gotovo 30 godina svoje polaznike podučava raznim plesnim tehnikama.

Zapleši s nama - kako nam je bilo - 17 Zapleši s nama - kako nam je bilo - 17 (Foto: Nova Studio)

Uslijedio je Escape, poznat po nastupima u spotovima, dok smo na događanju ''Zapleši s nama'' mogli vidjeti one iz speed programa, koji godinama stvara poznate plesače, od kojih brojni plešu na Novoj TV u emisijama ''Ples sa zvijezdama'' i ''Tvoje lice zvuči poznato''.

Odmah nakon njih na scenu je stupio Plesni klub B Residence, koji je ostvario odlične rezultate na raznim hip-hop natjecanjima, a dvije godine zaredom odnio je pobjedu na natjecanju K-POP Dance & Song Contest.

Zapleši s nama - 1 Zapleši s nama - 1 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Kao šećer na kraju došao nam je plesni studio Step by Step, koji je na zagrebačkoj plesnoj sceni već 25 godina. Iako podučava plesne tehnike brojnih modernih i klasičnih plesova, ono po čemu je posebno poznat jest step dance, čime je i oduševio sve prisutne.

Uz ove talentirane plesače koji su zaokružili cijelu plesnu subotnju priču možemo reći da na mladima ples ostaje, ali i oni stariji također se uz ples neodoljivo i vrhunski zabavljaju.

Zapleši s nama - kako nam je bilo - 18 Zapleši s nama - kako nam je bilo - 18 (Foto: Nova Studio)

Hvala vam što ste plesali s nama i nadamo se da se vidimo i sljedeće godine na istom mjestu uz još više plesnih radionica i iznenađenja.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju