Warner Bros Discovery objavio je da će biti snimljena prva televizijska serija o Harryju Potteru s autoricom J. K. Rowling kao izvršnom producenticom.

J. K. Rowling se nedavno suočila s optužbama za transfobiju zbog stavljanja naglaska na biološki spol umjesto rodnog identiteta u komentarima o transženama. Ona odbacuje optužbe.

Warner Bros Discovery navodi da će serija biti "vjerna adaptacija" knjiga o dječaku čarobnjaku i da će se emitirati na Maxu, rebrendiranom streaming servisu.

Maxova predanost očuvanju integriteta mojih knjiga važna mi je i veselim se što ću biti dio ove nove adaptacije koja će omogućiti stupanj dubine i detalja koji mogu pružiti samo duge televizijske serije, rekla je Rowling u izjavi.

Serija će imati novu glumačku postavu, a svaka sezona bit će posvećena jednoj od knjiga. Plan je da se serija odvija tijekom 10 godina. Nije naveden vremenski okvir snimanja serije.

Tijekom konferencije za novinare u srijedu voditelj sadržaja streaming servisa Max Casey Bloys odbio je odgovoriti na pitanje hoće li komentari Rowling o transosobama otežati pronalaženje glumaca za seriju.

Zvrčke možete izraditi lako i jednostavno Od zvrčki do jestivih metli za metloboj: Pripremite hranu i piće koje bi poželio čitav Hogwarts Harry Potter Koliko dobro ga poznajete? Kviz koji će točno riješiti samo pravi fanovi Harryja Pottera

Priča o Harryju Potteru nevjerojatno je afirmativna i pozitivna i govori o ljubavi i samoprihvaćanju. To je naš prioritet - ono što je na ekranu, citirao ga je Variety.

Ona (Rowling) je izvršna producentica u seriji. Njezini uvidi bit će korisni, dodao je.

Streaming servis Max kombinira platforme HBO Max i Discovery Plus.

Harry Potter Harry Potter (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju