Izgubili ste jedan ili više zuba i sada niste sigurni što učiniti?

Galerija PR PR PR +6 PR Gubitak ili oštećenje zuba po prvi puta može biti strašno iskustvo. Jeste li znali da polovica svjetske populacje nema jedan ili više zuba? Postoje brojni razlozi kao što su nesreće, bolest ili nedovoljna njega.

PR PR

Ako nije vidljivo ne znači da nije bitno

Atraktivan i prirodan osmijeh u modernom društvu smatra se simbolom ljepote i zdravlja. Upravo zato većina ljudi ne oklijeva oko nadomještanja izgubljenog prednjeg zuba. No, što se događa ako izgubite ili morate izvaditi zub u stražnjem dijelu usta? S obzirom da je skriven od pogleda, postoji mogućnost da nećete odmah reagirati. Međutim, nezbrinjavanje izgubljenog zuba može imati ozbiljne posljedice na vaše zdravlje, vaš izgled i vaš svakodnevni život.

Što se događa kada izvadite zub?

U stražnjem dijelu usta zdravi zub ima više različitih uloga. Pomaže vam s lakoćom žvakati i usitniti hranu te stabilizira susjedne zube.

PR PR

Ako izgubite zub u stražnjem dijelu usne šupljine to utječe na susjedne zube. Zbog gubitka stabilnosti susjedni zubi više nemaju potporu pa se pomiču ili čak naginju. Zubi suprotne čeljusti mogu urasti u slobodan prostor. Zbog ovih potencijalno opasnih posljedica po vaše oralno i općenito zdravlje nadomještanje izgubljenog zuba u budućnosti može postati otežano pa čak i nemoguće bez vađenja pomaknutih, zdravih zuba. Što vam duže nedostaju zubi to ih je teže kasnije nadomjestiti.

PR PR

Posljedice za vaš izgled

Što više zuba izgubite, to će se vaše lice postepeno mijenjati i vi će te izgledati starije i naborano. Ako vam nedostaju zubi, vaši obrazi i usne ostaju bez potrebne potpore te postaju udubljeniji i opušteniji.

Posljedice za vaš svakodnevni život

Nenadomjestak jednog ili više zuba može započeti lančanu reakciju posljedica. na temelju kojih ćete izbjegavati pojedine namirnice koje vam je problematično žvakati. Svjesni otvorenih prostora nakon gubitka zuba i promjenjenog izgleda, moguće je da ćete prestati izlaziti i družiti se s prijateljima i obitelji.

PR PR

Kako bi ste izbjegli ove posljedice, obratite nam se s povjerenjem u Dental centar Ostojić i porazgovarajte s našim specijalistima za implantologiju. Uz pomoć suvremenih dentalnih nadomjestaka moguće je nadomjestiti vaš zub te vam vratitit osmijeh i kvalitetu života u kratkom periodu.

Nadomještanje zuba uz pomoć zubnih implantata

Zubni implantati se postavljanju u čeljusnu kosti i ponašaju se slično korijenima vaših prirodnih zuba. Ovakvim pristupom susjedni zubi ostaju netaknuti.

PR PR

Zašto se odlučiti na ugradnju zubnih implantata:

• Zdrav, prirodan osmijeh
• Zubi koji oponašaju vaše vlastite zube
• Tijelo ih jednostavno prihvaća jer su proizvedeni od biokompatibilnih materijala
• Normalno žvakanje i govor
• Stabilna i ugodna prilagodba

5 razloga zašto nas posjetiti i obaviti detaljan specijalistički pregled

PR PR

Porazgovarajte s našim specijalistima za implantologiju i protetiku o suvremenim zubnim nadomjescima...

...ako vam nedostaje ili će biti izvađen jedan ili nekoliko zuba.

Zubni implantati u prav vrijeme ogu spriječiti daljnje komplikacije povezane s oralnim zdravljem koje se mogu odrazizi na preostale zdrave zube.

...ako izbjegavate određene namirnice jer vam ih je problematično žvakati.

Nadoknada zuba vam vraća punu žvačnu funkciju pa ponovno možete uživati u hrani koju volite.

...ako patite od glavobolja ili migrena otkako ste izgubili jedan ili više zuba.

Gubitak zuba može utjecati na položaj ostalih zuba čime se narušavaju odnosi gornje i donje čeljusti te se javlja napetost u mišićima i zglobovima.

...ako su se konture vašeg lica promjneile otkako ste izgubili jedan ili više zuba.

Gubitak zuba može ozbiljno smanjiti gustoću čeljusne kosti jer ona više nije stimulirana tijekom žvakanja. Ovo dovodi do sužavanja linije čeljusti zbog čega izgledate starije nego što uistinu jeste.

...ako ste nezadovoljni izgledom vaših zuba.


Jesu li vaši zubi promjenili boju, nejednaki su ili utječu na vaš osmijeh i profil lica?

PR PR

Obratite nam se s povjerenjem u Dental centru Ostojić, obavite detaljan specijalistički pregled uz najmoderniju 3D CBCT dijagnostiku i saznajte kako vratiti novi, ljepši osmijeh na vaše lice.
 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju