Sezona balkona još uvijek traje. Te malene oaze najdraži su nam dijelovi doma u ljetnim mjesecima, a s malo truda i gotovo ništa novca možemo ih učiniti tako efektnima da će privlačiti poglede svih prolaznika, a nama služiti kao mjesto za odmor duše i tijela.

 

Galerija Balkon Mali balkon Mali balkon +2 Mali balkon s puno zelenila može biti najdraži kutak u domu, a uređenje ne mora biti skupo

Kod uređenja balkona važno je slijediti nekoliko jednostavnih pravila

U slučaju da vanjski prostor želite urediti u šarmantnom ambijentu, nikako nemojte kupovati skupu vanjsku garnituru, već restaurirajte stare predmete, pripremite improvizirane skladišne kutije i na njih stavite spužvu, unesite dašak prirode pomoću zelenila, a ako vam to prostor dopušta – jednostavno sjednite na pod.

Detalji uvijek čine razliku, a u balkonski prostor odlično će se uklopiti svaki detalj – od ukrasne vaze, viseće tegle i penjačice koja štedi prostor, pa sve do dječjih crteža i figurica koja biste obično držali na frižideru.

Mali balkon Jedna spužva i nekoliko jastuka dovoljni su za uređenje dražesnog balkona (Foto: myapartmentbalcony)

U moru blogera koji se bave uređenjem interijera i eksterijera, posebno se istaknula kreativna djevojka iz Indije čiji balkon svakodnevno pregleda više desetaka tisuća ljudi iz cijeloga svijeta.

Ona ga prilagođava godišnjem dobu i situaciji, a najviše reakcija pratitelja izazvala je njezina genijalna ideja za uređenje tako simpatičnog balkona za spoj s partnerom. 

Dakle, ako dragu osobu želite iznenaditi romantičnom gestom, ne morate rezervirati skupi restoran, već emotivne trenutke možete zadržati u svom domu – pomoću predivne postave u kućnoj atmosferi koja će zasigurno biti pun pogodak.

Za prirodni dojam blogerica je koristila umjetnu travu. Staru zavjesu je iskoristila kako bi napravila zanimljivi baldahin, a stari, debeli pokrivač i nekoliko šarenih jastuka poslužili kao udobni, improvizirani namještaj.

Malo romantike postigla je blagdanskim lampicama, a svježinu raznim biljkama u visećim i samostojećim teglama.

Tako nam je pokazala kako gotovo besplatno možemo starim predmetima udahnuti novi život i urediti bajkoviti prostor bez šopinga i većih troškova. Kombinacijom svih detalja uredila je balkon sladak poput bombona. 

U nastavku možete pronaći još nekoliko ideja kako urediti maleni, balkonski prostor za uživanje u dvoje.

Mali balkon Blogerica iz Indije uredila je tako šarmantni balkon (Foto: myapartmentbalcony)

Tako malen, a tako divan! Balkon koji oduševljava na prvi pogled Bilje će uljepšati svaki balkon Mali balkon Mali balkon +10 Mali balkon

Puzajuća pelargonija je divota! Balkon u centru Valpova koji puca od cvijeća i izaziva divljenje Balkon u centru Valpova koji 'puca' od cvijeća i izaziva divljenje - 13 Balkon u centru Valpova koji 'puca' od cvijeća i izaziva divljenje - 9 Balkon u centru Valpova koji 'puca' od cvijeća i izaziva divljenje - 14 +12 Balkon u centru Valpova koji 'puca' od cvijeća i izaziva divljenje - 15

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju