Mali balkoni često imaju potencijal postati prave vrtne oaze. Jednostavno ih je održavati jer nam problem ne stvaraju korov i nametnici, a najveća investicija su namještaj i pokoja biljka.

Galerija Bilje će uljepšati svaki balkon Mali balkon Mali balkon +10 Maleni balkon iz Indije

Dekoriranje malih prostora ponekad se čini vrlo izazovnim. Međutim, glavno pravilo u uređenju eksterijera nalaže da nikako ne trebamo kupovati nove elemente, već restaurirati stare predmete, ubaciti malo zelenila, paziti na funkcionalnost i tako stvoriti prostor koji je zapravo produžetak našeg doma.

Mali balkon Maleni balkon pun cvijeća (Foto: Instagram@mysa_thehomedecor)

Ako ste u fazi uređenja balkona, na internetu možete pronaći bezbroj primjera, savjeta i ideja kako urediti maleni prostor. U moru blogerica koje se bave ovom temom, posebno se istaknula Sushmita iz Indije koja mijenja izgled svoga balkona ovisno o godišnjem dobu.

U vrlom malenom prostoru nalazi se hrpa predmeta koji su pomno raspoređeni, a blogerica napominje kako gotovo ništa nije novo. Njezin je maleni balkon spoj tradicionalnog i modernog, a poseban je zbog sitnih detalja koji čine razliku.

Mali balkon Maleni balkon iz Indije (Foto: Instagram@mysa_thehomedecor)

Primjerice, umjesto klasične balkonske garniture na ovom se balkonu nalazi skladišna kutija, a na njoj je postavljena spužva. Tako je gotovo besplatno stvoren dodatni prostor za pohranu, a improvizirana fotelja izgleda doista impresivno.

Mali balkon Uređenje balkona mijenja se s obzirom na godišnje doba (Foto: Instagram@mysa_thehomedecor)

Balkon je prepun cvijeća – od penjačica i visećih tegli pa sve do niskog raslinja. Zelenilo je stvorilo prirodni dojam, dok je lampionima blogerica dodala malo intimne i romantične note. To se posebno može vidjeti tijekom večeri, kad ovaj balkon blista u svom punom sjaju.

Oduševljava prolaznike: Najljepši zagrebački balkon, na kojem raste 120 biljaka Zagrebački balkon prepun cvijeća zadivljuje prolaznike - 14 Zagrebački balkon prepun cvijeća zadivljuje prolaznike - 2 Zagrebački balkon prepun cvijeća zadivljuje prolaznike - 13 +13 Zagrebački balkon prepun cvijeća zadivljuje prolaznike - 12

Zavirite u galeriju na početku teksta i inspirirajte se idejama za uređenje majušnog balkona blogerice iz Indije koji pomoću nekoliko jednostavnih savjeta može postati savršena oaza za odmor duše i tijela.

Mali balkon Maleni balkon pun zelenila (Foto: Instagram@mysa_thehomedecor)

  • Nemojte kupovati nove stvari, restaurirajte stare predmete.
  • Odaberite biljke penjačice kako biste uštedjeli prostor.
  • Povežite penjačicu za metalnu konstrukciju. Prije nego što se biljka penjačica postavi, trebalo bi osigurati podupirače.
  • Ne morate slijediti trendove, već balkon uredite po vlastitom guštu.
  • Ako želite stvoriti toplu i intimnu atmosferu, dodajte malo žutog svjetla.

Mali balkon Malene balkone lako je urediti (Foto: Instagram@mysa_thehomedecor)

Puzajuća pelargonija je divota! Balkon u centru Valpova koji puca od cvijeća i izaziva divljenje Balkon u centru Valpova koji 'puca' od cvijeća i izaziva divljenje - 13 Balkon u centru Valpova koji 'puca' od cvijeća i izaziva divljenje - 9 Balkon u centru Valpova koji 'puca' od cvijeća i izaziva divljenje - 14 +12 Balkon u centru Valpova koji 'puca' od cvijeća i izaziva divljenje - 15

Maleni balkon stana u Novom Sadu na kojem je poseban užitak provoditi večeri Balkon Danijele Vimić iz Novog Sada Balkon Danijele iz Novog Sada Balkon Danijele iz Novog Sada +7 Balkon Danijele iz Novog Sada

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju