Jesen je zaista posebno godišnje doba. Iako nas na trenutak uhvati osjećaj nostalgije jer prolazi ljeto, mirisi, okusi i prizori jeseni brzo privuku našu pažnju i podsjete nas koliko je posebno ovo šareno godišnje doba.

Galerija Jesenske dekoracije s lišćem Jesenske dekoracije s lišćem Jesenske dekoracije s lišćem +10 Uspravna girlanda od lišća odlična je jesenska dekoracija

Lišće sa stabala i grmova je počelo mijenjati boju i padati po tlu, a umjesto da ga bacimo, možemo ga iskoristiti za uređenje interijera i eksterijera.

Zlatne, žute, narančaste i smeđe nijanse otpalog lišća možemo kombinirati s ostalim simbolima jeseni, poput bundeve, dunje, raznih bobica i granja i tako stvarati kreativne, jeftine i atraktivne dekoracije koje su gotove u tren oka, a u vaš dom će unijeti dašak ovog predivnog godišnjeg doba.

Primjerice, otpalo lišće možete pretvoriti u atraktivni jesenski vijenac koji će krasiti ulazna vrata. Sve što vam treba za ovaj kreativni aranžman je tanka žica na koju možete naslagati raznobojno lišće, dodati mu pokoju grančicu i bobicu i vrlo brzo, jednostavno i jeftino svoj dom obojiti nijansama jeseni.

Jesenske dekoracije s lišćem Prikupite lišće u snop i pripremite dekorativni jesenski buket (Foto: Living4media)

Lišće može poslužiti i za dekoriranje stola. Ako imate u planu obiteljsko ili prijateljsko druženje, jesenski aranžman će zasigurno oduševiti vaše goste. Primjerice, možete se poslužiti otpalim lišćem i špagom kako biste uredili svijećnjake i posude, a za još topliji jesenski efekt, u zdjelicu stavite pokoju jabuku i sitnu bundevu.

Ako imate drvena vrata, vrlo lako ih možete dekorirati u jesenskom stilu. Prikupite lišće raznih nijansi, veličina i oblika i zalijepite ih na drvenu površinu kako biste dobili efektna vrata koja izgledaju kao „prolaz“ u ovo godišnje doba.

I komadić špage vrlo lako možete iskoristiti kako biste napravili jesensku girlandu koja će biti posebno dekorativna ako ju postavite uspravno. Na špagu ljepilom za drvo nalijepite osušeno lišće pa jesensku kreaciju objesite na prozor. Ova kreativna ideja stvorit će dojam jesenske zavjese koja može krasiti vaš dom sve do prvog snijega.

Jesenske dekoracije s lišćem Uspravna girlanda od lišća odlična je jesenska dekoracija (Foto: Living4media)

Ako imate bundevu, koja je jedna od najpopularnijih jesenskih dekoracija, podignite ju na još viši nivo tako što ćete obojiti raznovrsno lišće i preslikati ga na bundevu. Ova jesenska dekoracija mogla bi zamijeniti klasično rezbarenje za koje treba puno više vremena, a zahtjeva i više čišćenja nakon realizacije.

Divne boje! Neka najljepše jesenske dekoracije iz prirode postanu dio doma Najljepše jesenske dekoracije iz prirode Najljepše jesenske dekoracije iz prirode Najljepše jesenske dekoracije iz prirode +2 Najljepše jesenske dekoracije iz prirode

Ako dragoj osobi želite pokloniti nešto posebno, vrlo brzo i jednostavno možete napraviti i jesenske paketiće u kojima će suho lišće biti glavna zvijezda. Uzmite obične kartonske kutijice i na njih zalijepite suho lišće. Pokoji cirkon cijelom će paketiću dati još ljepšu jesensku notu.

Još ideja kako u dom unijeti dašak jeseni pomoću otpalog lišća, pronađite u našoj galeriji na početku teksta.

Jesenske dekoracije s lišćem Lišćem možete ukrasiti i svijećnjake (Foto: Living4media)

Divne boje! Neka najljepše jesenske dekoracije iz prirode postanu dio doma Najljepše jesenske dekoracije iz prirode Najljepše jesenske dekoracije iz prirode Najljepše jesenske dekoracije iz prirode +2 Najljepše jesenske dekoracije iz prirode Ukras iz prirode: Ideje uz koje skroman šipak može ukrasiti svaki kutak u domu Vjenčić od šipka Ukras sa šipkom Ukras sa šipkom +4 Ukras sa šipkom

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju