Imati status buduće kume i osobe zadužene za nezaboravnu djevojačku večer vaše najbolje prijateljice, nije nimalo lak zadatak. Iako vas očekuje jako puno posla i planiranja, znajte da će se vaš angažman na kraju dobro isplatiti.

Ako nemate iskustva u planiranju partyja, nemojte misliti da on mora izgledati savršeno kao iz holivudskih filmova. Ovih nekoliko ideja može vam pomoći u kreiranju večeri za pamćenje za buduću mladenku.

Iako će se muški dio vjenčanog klana vjerojatno odlučiti na a to ne znači da ne možete i vi pristupiti djevojačkoj na taj način, no možete se okrenuti i skroz različitom pristupu kojim ćete mladenki odmoriti dušu i tijelo prije velikog dana.

S druge strane, ako vas muči financijski aspekt planiranja djevojačke večeri, sjetite se da organizacija djevojačke večeri ne mora biti samostalan pothvat. Odaberite tim tajnih saveznica da vam pomognu.

Više ideja, više ruku, više vremena, znači i više zabave!

Koraci za kvalitetno planiranje djevojačke večeri:

1. Neka vam mladenka dostavi popis uzvanica koje želi na svojoj djevojačkoj.

2. S ostalim djevojkama odredite budžet kojim raspolažete.

3. Odredite temu partija kako bi sve bile zadovoljne, a naročito mladenka.

4. Uzmite si dovoljno vremena za planiranje (morate znati da sama organizacija traje nekoliko mjeseci).

5. Znajte da ne možete sve sami pa tako i vi morate izabrati svoju desnu ruku.

6. Nabavite rekvizite i poklon za mladenku.

7. Kad je sve spremno, vrijeme je za uživanje što znači da nema mjesta napetosti i panici. Ako nešto krene po zlu, sve je to dio cjelokupnog šarma i truda koji ste iskazali! Neka i hrana na djevojačkoj večeri bude prigodna Neka i hrana na djevojačkoj večeri bude prigodna (Foto: Shutterstock)

Kamo za djevojačku večer?

1. Izlazak u omiljeni klub

Ako niste sigurni što organizirati za djevojačku večer za pamćenje, odlazak u omiljeni klub nikad ne može biti loša ideja.

Malo dobrog plesa uz taktove vaše omiljene glazbe savršeno će vas pripremiti za svadbeni plesni podij.

Isto tako, znamo da je teško odoljeti tematskom odijevanju za djevojačku večer pa uvijek možete za tu posebnu večer iskoristiti rekvizite poput lenti, kruna, slatkih rajfića ili majici na kojima piše da ste ovdje s mladenkom.

Ako ipak mislite da vam to nije potrebno za dobru zabavu, onda se samo fokusirajte na dobro društvo, dobru glazbu i dobro piće, a sve ostalo će doći samo. Dobra zabava će vam sigurno garantirati večer za pamćenje.

2. Izlet/Vikend putovanje

S druge strane, ako vam se ne izlazi, vikend putovanje/izlet je savršen odabir za vas. Može to biti grad u Hrvatskoj u kojem dugo niste bile ili ga dosad niste posjetile, a možete se odlučiti i za neku europsku destinaciju koja je dovoljno blizu za vikend putovanje; poput Ljubljane, Beča, Beograda, Budimpešte...

U ovakvim slučajevima dobro je unaprijed isplanirati sve aktivnosti u novom gradu kako se ne biste našle u situaciji praznog hoda.

U novom gradu svakako istražite muzeje, parkove, kafiće i restorane, a ovo putovanje će vašoj budućoj kumi još dugo ostati u sjećanju. 

Na samo putovanje možete krenuti javnim prijevozom poput zrakoplova ili nešto jeftinijim opcijama poput autobusa i vlaka. Pritom ćete se zabaviti, a neće morati misliti gdje parkirati automobil u novom gradu.

3. Kuća u prirodi

Ako vam se ne da pretjerano partijati ili predugo putovati, kuća u prirodi je dobra zhlatna sredina koja će zadovoljiti svačiji apetit za zabavom na svoj način. 

Romantična lokacija u Istri ili Gorskom kotaru gdje se možete cijeli vikend opuštati ili popiti koju čašicu više, ovisi u potpunosti o vama, i pritom napraviti prekrasan album uspomena za buduću mladenku, savršen je odabir.

Ovakva vrsta djevojačke večeri dopušta puno prostora za pripremanje ukusne večere i slastica za ovaj posebni vikend, a boravak na jednom mjestu svakako će vam dati prilike i za odmor prije samog vjenčanja.

Djevojačka večer Ukrasi za prostor, ali i sve uključene, mogu pridonijeti dobrom raspoloženju (Foto: Shutterstock)

3. "Svadbeni tuš"

No, ako vaša buduća mladenka, najviše voli vrijeme provoditi kod kuće, i za to imamo rješenje. Naime, izraz svadbeni tuš koristi se za darivanje mladenke.

Ovakav party je najčešće tematski obilježen; recimo ako mladenka voli osamdesete ili devedesete, možete se odjenuti u tom stilu. No, zašto tuš?  Slika nije dostupna Šest savjeta kako biti najbolja kuma koju mladenka može poželjeti

Simbol svadbenog tuša su kišobrani koje gosti donose mladenki na dar u koje su smješteni mali pokloni. Jednom kada se kišobran otvori, dar će "kišiti mladenki na glavu".

Mladenka se tada najčešće daruje seksi poklonima, no ne morate slijepo pratiti ovo pravilo.

Ostavljamo vašoj mašti na volju kako ćete organizirati ovu zanimljivu večer.

Iako je ovo darivanje američka tradicija, veoma je sličan baby showeru ili darivanju još nerođenog djeteta koji je kod nas već opće prihvaćen.

No, svakako imajte na umu da mladenka mora biti u centru pažnje pa se njoj posvetite maksimalno.

Slika nije dostupna Šest savjeta kako biti najbolja kuma koju mladenka može poželjeti

Odabir vjenčane kume važna je odluka Pet stvari na koje mladenka mora paziti kada bira vjenčanu kumu

4. Spa vikend

Još jedan prijedlog za mladenku koja ne voli previše akcije, a želi se dobro opustiti prije upliva u bračnu luku. 

Istražite sve spa pogodnosti u vašem gradu i odlučite se za onu najbolju. 

Za kvalitetno spa iskustvo, dovoljno vam je izdvojiti i jedan dan, a pritom imajte na umu da probate sve što vam se ondje pruža.

Sauna, jacuzzi, masaža ili manikura samo su neke od pogodnosti spa tretmana, a na vama je da odlučite koji će vašoj mladenki najbolje odgovarati.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju