Biti vjenčana kuma čast je, ali i odgovornost. Prijateljica koja vas izabere za vjenčanu kumu time vam poručuje da joj puno značite i da želi da vaše prijateljstvo traje cijeli život. Kuma je desna ruka mladenki ne samo na dan vjenčanja nego i tijekom priprema za taj važan dan. Kako biste tu dužnost, ali i privilegiju ispunili besprijekorno, pomoći će vam idućih šest savjeta, uz koje će vas svi pamtiti kao najbolju kumu.

 

1. Zapišite sve što morate napraviti

Od popisa imena gošća i drugih detalja oko organiziranja djevojačke večeri, stvari za koje ste zaduženi na dan svadbe i ostalih zadataka koje morate napraviti - najbolje je da sve zapišete na papir koji će uvijek biti uz vas u slučaju da se još nečega sjetite, pa da možete odmah zapisati.

Izuzev vremena kad se jede i kad su govori i drugi protokoli, što manje sjedite za stolom. Plešite, obilazite goste, razgovarajte s njima, zabavljajte i sebe i ostale

2. Budite mladenki na raspolaganju

Vjenčana kuma je ta koja s mladenkom ide u potragu za vjenčanicom, pa si svakako planirajte vrijeme tako da joj uvijek budete na raspolaganju. Pomažite mladenki u odabiru haljine, cipela, vela, nakita, savjetujte je i nemojte štedjeti na komplimentima kada je vidite u haljini koja joj savršeno stoji.

3. Na dan vjenčanja budite sto posto prisutni

To znači da odložite mobitel i u potpunosti se posvetite mladenki, gostima i uskočite gdje god treba. Pomozite mladenki da se odjene, popravite joj haljinu ili frizuru za fotografiranje i slično.

4. Na svadbi se družite s gostima

Izuzev vremena kad se jede i kad su govori i drugi protokoli, što manje sjedite za stolom. Plešite, obilazite goste, razgovarajte s njima, zabavljajte i sebe i ostale.

5. Pripremite govor

Što poručiti prijateljici koja počinje zasnivati vlastitu obitelj? Pa samo najljepše želje! Imajte pripremljen govor, a ako je dulji, možete ga i zapisati i čitati s papira. Uz izražavanje lijepih želja prisjetite se trenutaka iz prošlosti koje ste vas dvije skupa prošle dok ste još obje bile cure, zahvalite joj na tome što je upravo vas izabrala za kumu...

6. Budite nasmiješeni i odlične volje

Prijateljica vam se udaje, veselite se! Tko na svadbi želi vidjeti da je itko loše volje, a kamoli kuma? Vjenčanje je događaj koji se slavi i zato uživajte u tim svečanim trenucima s kojima se počinje ispisivati novo poglavlje u životu vaše prijateljice.

Odabir vjenčane kume važna je odluka Pet stvari na koje mladenka mora paziti kada bira vjenčanu kumu

Slijedite li ove savjete, svadba vaše prijateljice bit će još jedan događaj koji ste skupa proživjele i kojeg ćete se rado skupa prisjećati u budućnosti.

Kaže se da je kumina kombinacija druga najvažnija kombinacija na vjenčanju, a kakvo izdanje odabrati reći će vam stilist Marko Grubnić.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju