Biti vjenčana kuma čast je, ali i odgovornost. Prijateljica koja vas izabere za vjenčanu kumu time vam poručuje da joj puno značite i da želi da vaše prijateljstvo traje cijeli život. Kuma je desna ruka mladenki ne samo na dan vjenčanja nego i tijekom priprema za taj važan dan. Kako biste tu dužnost, ali i privilegiju ispunili besprijekorno pomoći će vam idućih 6 savjeta uz koje će vas svi pamtiti kao najbolju kumu.

1. Zapišite sve što morate napraviti
Od liste imena gošća i drugih detalja oko organiziranja djevojačke večeri, stvari za koje ste zaduženi na dan svadbe i ostalih zadataka koje morate napraviti - najbolje je da sve zapišite na papir koji će uvijek biti uz vas u slučaju da se još nečega sjetite pa da možete odmah zapisati.

Izuzev vremena kad se jede i kad su govori i drugi protokoli, što manje sjedite za stolom. Plešite, obilazite goste, razgovarajte s njima, zabavljajte i sebe i ostale

2. Budite mladenki na raspolaganju
Vjenčana kuma je ta koja s mladenkom ide u potragu za vjenčanicom pa si svakako planirajte vrijeme tako da joj uvijek budete na raspolaganju. Pomažite mladenki u odabiru haljine, cipela, vela, nakita, savjetujte je i nemojte štedjeti na komplimentima kada je vidite u haljini koja joj savršeno stoji.

3. Na dan vjenčanja budite sto posto prisutni
To znači da odložite mobitel i u potpunosti se posvetite mladenki, gostima i uskočite gdje god treba. Pomozite mladenki da se odjene, popravite joj haljinu ili frizuru za fotografiranje i slično.

4. Na svadbi se družite s gostima
Izuzev vremena kad se jede i kad su govori i drugi protokoli, što manje sjedite za stolom. Plešite, obilazite goste, razgovarajte s njima, zabavljajte i sebe i ostale.

Neke stvari mladenka ne smije tražiti od svoje kume Tri stvari koje mladenka ne smije tražiti od svoje vjenčane kume

Odabir vjenčane kume važna je odluka Pet stvari na koje mladenka mora paziti kada bira vjenčanu kumu

5. Pripremite govor
Što poručiti prijateljici koja počinje zasnivati vlastitu obitelj? Pa samo najljepše želje! Imajte pripremljen govor, a ako je dulji možete ga i zapisati i čitati s papira. Uz izražavanje lijepih želja prisjetite se trenutaka iz prošlosti koje ste vas dvije skupa prošle dok ste još obje bile cure, zahvalite joj se na tome što je upravo vas izabrala za kumu,...

Vjenčanje Važna sitnica koju većina mladenaca zaboravi napraviti na svom vjenčanju

Vjenčano prstenje Da ili ne? 10 osoba koje ne morate pozvati na svoje vjenčanje

6. Budite nasmiješeni i odlične volje
Prijateljica vam se udaje, veselite se! Tko na svadbi želi vidjeti da je itko loše volje, a kamoli kuma? Vjenčanje je događaj koji se slavi i zato uživajte u tim svečanim trenucima s kojima se počinje ispisivati novo poglavlje u životu vaše prijateljice.

Slijedite li ove savjete svadba vaše prijateljice bit će još jedan događaj kojeg ste skupa proživjele i kojeg ćete se rado skupa prisjećati u budućnosti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju