Crvena, zlatna, zelena, ljubičsta... sve su to boje koje će vam među prvima pasti na pamet kada počnete razmišljati o ukrašavanju doma u božićno vrijeme. Međutim, još jedna (ne)boja koja dobiva sve više prostora u uređenju domova jest i crna.

Galerija Ideje za uređenje doma u crnoj boji Ideje za uređenje doma u crnoj boji - 13 Ideje za uređenje doma u crnoj boji - 12 +10 Ideje za uređenje doma u crnoj boji - 11

Iako će mnogi, kada su u pitanju božićne dekoracije, reći da je više više, drugi ipak vole ravnotežu i ukrašavanje kuće bez pretjerivanja.

U takvim situacijama crna boja idealan je izbor. I čim zavirite u našu galeriju, uvjerit ćete se da izgleda jako elegantno i profinjeno.

U nastavku donosimo i nekoliko ideja kako je uklopiti u dom. Naravno možete ju kombinirati i s drugim bojama, a posebno dobro izgledaju crno-bijele kombinacije.

Ideje za blagdansko uređenje doma u zelenoj boji - 8 Nijanse mira i harmonije: Ideje za božićno uređenje doma u zelenoj boji

Bor Mali trik uz koji će umjetni bor u sekundi zamirisati kao pravi

1. Crne kuglice za bor

Za one koji žele da crna boja ima središnje mjesto u njihovu blagdanskom domu, ukrašavanje božićnog drvca crnim kuglicama odlična je opcija. Možete cijelo drvce ukrasiti samo crnim kuglicama ili ih kombinirati s primjerice bijelima i srebrnima. Rezultat će biti sjajan. Druga je opcija da kupite bijelo drvce na kojem će crne kuglice dodatno doći do izražaja.

Ideje za uređenje doma u crnoj boji - 7 Crne kuglice posebno dolaze do izražaja na bijelom drvcu (Foto: Living4media)

2. Aranžman za blagdanski stol

Za jednostavan, a efektan aranžman kojim dominira crna boja trebat će vam crne svijeće, staklene posude i zlatne kuglice. Za poklopac staklenki s unutrašnje strane zalijepite zlatnu kuglicu tako da ona visi po srediti posude. Na gornju stranu poklopca zalijepite svijeće i to je to. Dobit ćete elegantanu kombinaciju za vaš stol koja će lijepo izgledati i uz crne tanjure, ako s crnom želite ići do kraja.

Ideje za uređenje doma u crnoj boji - 5 I kao dio blagdanskog stola crna boja izgleda odlično (Foto: Living4media)

3. Umatanje poklona

Znate li onaj dobar osjećaj kad povoljno kupite neku stvar, a ona izgleda puno skuplje. Iako znamo da vam nije cilj da pokloni izgledaju skuplje, niti vam to treba biti cilj, moramo priznati da izgledaju jako elegantno i skupocjeno umotani u crni ukrasni papir. Crno-bijela kombinacija i u ovom slučaju izgleda još sjajnije, a osim s bijelima, možete se poigrati i sa zlatnim, zelenim, crvenim detaljima...

Ideje za uređenje doma u crnoj boji - 9 Pokloni umotani u crni ukrasni papir izgledaju posebno dobro (Foto: Living4media)

Šubare Recept za šubare: Kremasti blagdanski kolačići s kokosom i čokoladom

Husari Isti okus, lakša priprema! Recept za husare - jedine kekse koji konkuriraju linzerima

4. Vjenčić od kalupa za kolačiće

Ako imate kalupe za kolačiće u crnoj boji, od njih možete napraviti zgodan vijenac tako da ih pomoću tanke žice i konopa povežete u krug. Izrada je jednostavna, a ovaj vijenac izgledat će jako efektno u vašem domu.

Ideje za uređenje doma u crnoj boji - 12 Vjenčić od kalupa za kolačiće (Foto: Living4media)

5. Statement zid u crnoj boji

Mnoge domove krase statement zidovi u crnoj boji, što ih čini idealnom podlogom za one koji žele božićne dekoracije u crnoj boji. Na crnom zidu iscrtajte jelku, ukrasite je kuglicama, lampicama i ostalim dekoracijama i sigurno će izazvati oduševljenje vaših ukućana.

Ideje za uređenje doma u crnoj boji - 6 Ideje za uređenje doma u crnoj boji - 6 (Foto: Living4media)

Ovo je samo mali dio ideja, a njih više pronađite u našoj galeriji. Ako vam crna boja kao dio Božića zvuči nezamislivo, možda vas ove fotografije razuvjere i potaknu na promjenu.

Ideje za uređenje doma u crnoj boji - 2 Ideje za uređenje doma u crnoj boji - 2 (Foto: Living4media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju