Nekome je božićno kićenje kuće i okućnice početkom prosinca možda prerano, ali za obitelj Ričko iz malog mjesta Sudovčine u okolici Ludbrega, kaže Marija Ričko, to je baš taman. Žele da im blagdanski ugođaj traje što duže, a iz fotografija koje nam je Marija poslala jasno je da itekako imaju u čemu uživati.

Galerija Božićno uređenje kuće i okućnice Marije Ričko iz okolice Ludbrega - 17 Božićno uređenje kuće i okućnice Marije Ričko iz okolice Ludbrega - 7 Božićno uređenje kuće i okućnice Marije Ričko iz okolice Ludbrega - 3 +19 Dom Marije Ričko iz okolice Ludbrega pretvoren je u pravu božićnu idilu

Hvala na pitanju, jako sam dobro. Čim dolazi čarobno vrijeme Božića, ja uživam, kaže nam Marija Ričko, medicinska sestra i majka dvoje djece. S obitelji živi u Sudovčini, malom mjestu u okolici Ludbrega, a njezina kuća i okućnica dobro su poznate u njihovu kraju jer Marija uz suprugovu pomoć za blagdane kiti i dvorište, koje tako uljepšava cijelu ulicu i susjedstvo. Unutrašnji dio kuće već neko vrijeme odiše božićnim ozračjem, a na blagdan svetog Nikole ukrasili su i dvorište.

Božićno uređenje kuće i okućnice Marije Ričko iz okolice Ludbrega - 7 Bogato okićena jelka s ukrasima u pastelno ružičastoj, zlatnoj i mliječno bijeloj boji (Foto: Privatne fotografije)

U Marijinu prekrasnom domu prevladavaju neutralni bež tonovi, kojima je uskladila božićne ukrase i tako dobila elegantno, profinjeno i bajkovito uređen prostor. Stil božićnog uređenja birala je spontano, kako joj dođe, vodeći se neutralnim bojama koje dominiraju u kući, čak je i fasada bež.

Božićno uređenje kuće i okućnice Marije Ričko iz okolice Ludbrega - 4 Marija Ričko iz okolice Ludbrega i okućnicu je okitila u blagdanskom duhu (Foto: Privatne fotografije)

Uvijek volim naglasiti toplinu doma, pa sam se vodila time i kod odabira nakita. Obožavam cvijeće, makar i umjetno, pa sam ubacila božićne zvijezde i na bor. Božić je za mene poseban blagdan, blagdan koji veže ljubav, mir i obitelj na okupu, koja mi je najvažnija. Od malih nogu sanjam takvu idilu, i Bogu hvala, ostvarila sam je. Dan kada se pije vruća čokolada i gledaju božićni filmovi, uz neku posebnu toplinu u srcu i vjeru u bolje sutra, zahvalnog i punog srca govori ova mama i medicinska sestra.

Božićno uređenje kuće i okućnice Marije Ričko iz okolice Ludbrega - 20 Marijina kći uredila je i okitila svoju sobu (Foto: Privatne fotografije)

Centralno mjesto u božićnom uređenju Marijina doma ima bogato okićen bor, dekoriran kuglicama, lutkicama i drugim slatkim detaljima u pastelno ružičastoj, zlatnoj i mliječno bijeloj boji. Marijina kći uredila je i okitila svoju sobu, a muž je postavio žaruljice.

Najljepše dvorište u okolici Ludbrega za koje je zaslužna ogromna ljubav prema cvijeću Medicinska sestra Marija Ričko ima najljepše dvorište u okolici Ludbrega - 8 Marija Ričko ima najljepše dvorište u okolici Ludbrega - 3 Marija Ričko ima najljepše dvorište u okolici Ludbrega - 17 +13 Marija Ričko ima najljepše dvorište u okolici Ludbrega - 15

Krasno! Fotografije zbog kojih ćete i kuhinju željeti okititi božićnim lampicama Okitite božićnim lampicama i kuhinju - 6 Okitite božićnim lampicama i kuhinju - 3 Okitite božićnim lampicama i kuhinju - 5 +2 Okitite božićnim lampicama i kuhinju - 2

Naš dom polako se pretvara u božićnu bajku. Ove godine odlučila sam se za malu promjenu i na bor dodala božićne zvijezde, kao i po ostatku kuće. Nešto dodala, nešto oduzela, i na kraju svega, vrlo sam zadovoljna i ispunjena, dodaje Marija. Prozore je ukrasila svjetlećim zvijezdama, a tu su i zavjese koje se svjetlucaju.

Najvažnije od svega jesu sreća i radost koju čovjek osjeća radeći nešto što ga toliko ispunjava i veseli. I taj duh Božića u zraku. Neprocjenjivo, kaže Marija Ričko iz okolice Ludbrega.

Božićno uređenje kuće i okućnice Marije Ričko iz okolice Ludbrega - 2 Dom Marije Ričko iz okolice Ludbrega pretvoren je u pravu božićnu idilu (Foto: Privatne fotografije)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju