Ljubičasta boja u domu može izgledati vrlo svježe, otmjeno i privlačno, a dobrodošle su sve nijanse ove boje koja se povezuje s plemstvom i duhovnošću.

Galerija Ideje za uređenje doma u ljubičastim tonovima - 1 Ideje za uređenje doma u ljubičastim tonovima - 9 Ideje za uređenje doma u ljubičastim tonovima - 7 +9 Ideje za uređenje doma u ljubičastim tonovima  

Ljubičasta nastaje miješanjem tople, energične crvene i hladnije plave te ima svojstva obiju tih boja. U prirodi ljubičasta nije česta, ali tamo gdje postoji, dolazi u svojim najljepšim nijansama u obliku cvjetova poput lavande, orhideje, jorgovana i ljubičica.

Ljubičasta boja u domu može izgledati vrlo svježe, otmjeno i privlačno

Ljubičasta boja simbolizira moć, plemenitost, obilje i ambicije. Uz ljubičastu se također vezuju mudrost, dostojanstvo, nezavisnost, kreativnost, tajanstvenost i čarolija.

Šarmantni dom Mirjane Svatoš iz Daruvara uređen u shabby chic stilu - 18 Mali shabby chic raj: Kuća u Daruvaru u kojoj svaki detalj ima svoju slatku priču

Kod uređenja doma dobrodošle su sve nijanse ljubičaste, od nježne pastelne boje ciklame do bogate grimizno ljubičaste. Za najljepši dojam dovoljno je odabrati jedan ljubičasti komad namještaja, poput kauča i fotelje, ili detalj kao što su lampa ili ukrasni jastuci. Lijepo će izgledati u kombinaciji s bijelom, sivim tonovima, a ugođaj vječnog proljeća u domu naročito će se postići kada se ljubičasta kombinira sa žutom.

Raskošni baršun: Detalji uz koje će dom izgledati kao hotel s pet zvjezdica Detalji od baršuna u dom donose dozu glamura Next ukrasni jastuci (2 komada), 223,81 kn IKEA naslonjač, 1499 kn +4 Jysk dvosjed, 2250

Smatra se da ljubičasta može potaknuti kreativnost kod djece, a u našoj fotogaleriji na početku teksta uvjerite se da dječja soba u ljubičastoj boji izgleda zaista prekrasno. Na istom mjestu razgledajte i artikle u ljubičastoj boji iz trgovina koje će se možda savršeno uklopiti u vaš životni prostor.

Ideje za uređenje doma u ljubičastim tonovima - 11 IKEA, FLOTTEBO sofa/ležaj s pomoćnim stolom, 4348 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju