Ljubičasta boja u domu može izgledati vrlo svježe, otmjeno i privlačno, a dobrodošle su sve nijanse ove boje koja se povezuje s plemstvom i duhovnošću.

Galerija

 

Ljubičasta nastaje miješanjem tople, energične crvene i hladnije plave te ima svojstva obiju tih boja. U prirodi ljubičasta nije česta, ali tamo gdje postoji, dolazi u svojim najljepšim nijansama u obliku cvjetova poput lavande, orhideje, jorgovana i ljubičica.

Ljubičasta boja u domu može izgledati vrlo svježe, otmjeno i privlačno

Ljubičasta boja simbolizira moć, plemenitost, obilje i ambicije. Uz ljubičastu se također vezuju mudrost, dostojanstvo, nezavisnost, kreativnost, tajanstvenost i čarolija.

Kod uređenja doma dobrodošle su sve nijanse ljubičaste, od nježne pastelne boje ciklame do bogate grimizno ljubičaste. Za najljepši dojam dovoljno je odabrati jedan ljubičasti komad namještaja, poput kauča i fotelje, ili detalj kao što su lampa ili ukrasni jastuci. Lijepo će izgledati u kombinaciji s bijelom, sivim tonovima, a ugođaj vječnog proljeća u domu naročito će se postići kada se ljubičasta kombinira sa žutom.

Raskošni baršun: Detalji uz koje će dom izgledati kao hotel s pet zvjezdica

Smatra se da ljubičasta može potaknuti kreativnost kod djece, a u našoj fotogaleriji na početku teksta uvjerite se da dječja soba u ljubičastoj boji izgleda zaista prekrasno. Na istom mjestu razgledajte i artikle u ljubičastoj boji iz trgovina koje će se možda savršeno uklopiti u vaš životni prostor.

Ideje za uređenje doma u ljubičastim tonovima - 11
IKEA, FLOTTEBO sofa/ležaj s pomoćnim stolom, 4348 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)