Mihaela Afrić iz Opatije velika je ljubiteljica dekoriranja interijera i eksterijera pa je i svoj stan u predblagdansko vrijeme ukrasila poput male božićne idile.

Studeni uvijek prođe nekako brzo pa je i Mihaela Afrić odlučila početi s blagdanskim dekoracijama malo ranije.

A i sa situacijom turobnom kakva je ove godine... Ipak, cilj je unijeti malo radosti u dom što mog mališana od četiri godine jako veseli, dodaje ova kreativna mama.

Mihaela Afrić iz Opatije u svom stanu stvorila je malu božićnu idilu

Tako je i njen ovogodišnji adventski vjenčić malo drugačiji od prijašnjih klasika. Retro je in ove sezone, tako i u božićnim dekoracijama pa je odlučila povesti se za time, a i uklapa se u sam ambijent uređenja prostora. Za vjenčić je koristila jednu lijepu keramičke posudu na stalku.

Obične bijele svijeće povezala sam konopom, a razne borove grane, suhu mahovinu i šišarke nabrali smo u šetnji prirodom. Sve te elemente ukomponirala sam s gliter sitnim ukrasima i suhim keksima u jednu kompoziciju koja se preljeva s jedne i s druge strane posude, opisuje Mihaela. Tako je dobila neobičan, a opet raskošan adventski vjenčić neutralnih, a opet toplih nijansi. Svaki kutak njezina doma miriše na Božić, a za takav idiličan ugođaj bile su dovoljne jednostavne dekoracije.

Na dno staklenih vazica posula sam krupnu sol kao zamjenu za snijeg, dodala šišarke, koju kuglicu, suhu grančicu i to je to. Jednostavno i efektno, otkriva velika kreativka koja voli svaku prostoriju u stanu obilježiti nekim ukrasom. Jedna od ideja bio je borić od letvica. Jednostavno, efektno i bez puno ulaganja, i zabava za klince prije svega. U spavaćoj sobi uređen je pak mali veseli božićni kutak.

U vazama sa strana kreveta su aranžmani s borovim granama u kombinaciji s popularnim pampasom, suhim granama, suhim bobicama i šišarkama, dodaje.

Slika nije dostupna Kuhinja kao bombon! Mihaela iz Opatije u svojem je domu uredila najslađih 12 kvadrata

Ovih blagdana ni balkoni nisu ostali zanemareni. S kuhinjskog prozora pruža se pogled na ljupki kutak stvoren jednostavnim posudama ukrašenima čempresovim granama i neizostavnim candi cane lizalicama. Malo češera, stara košara i sve je dobilo topli božićni ugođaj. Na drugom balkonu mogla bi se popiti i koja zimska kavica ili kuhano vino. Kad je sunčan dan. Tu je i ljuljačka s toplom dekicom i zimskom dekoracijom za potpuni ugođaj.

Ništa nije ljepše od prirodnih dekoracija s tu i tamo nekim ukrasom. Jako puno se može ustvari napraviti s malo mašte i volje, bez puno troška. Ideja je sve što vam treba, kaže Mihaela u čijem je domu još samo ostao bor koji čeka kićenje.

Možda i vas ova mala božićna idila u Opatiji inspirira za uređenje vlastitog doma, a više ideja možete pronaći na Mihaelinom Instagramu _lifestyle_home_ella.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju