Svima koji su u potrazi za drugačijim, unikatnim kuglicama za bor svidjet će se ovi nezaobilazni božićni ukrasi iza kojih stoji Bjelovarčanka Valentina Marek.

Već od malih nogu Valentina je postala najveći obožavatelj flomastera i crtanja, a njezine predivne ilustracije u vrijeme blagdana krase i kuglice za bor koje su samo dio njezine ponude.

Kuglice od puhanog stakla radi, kako kaže Valentina, jedna draga gospođa, a onda u njezinim rukama postaju pravi unikati.

Ideje uz koje će božićna zvijezda postati još ljepši ukras doma 15 ideja uz koje će božićna zvijezda postati još ljepši ukras doma

Zelena i crvena smatraju se bojama Božića - 2 Znate li zašto su baš crvena i zelena boje Božića?

Živim od kreativnog rada skoro već desetljeće. Baza su crteži, najčešće ženske tematike koje često uz samo jednu riječ ili kratku rečenicu tvore cjelinu u kojoj se kupci i oni koji ih naruče prepoznaju. Volim pisati po slikama. Na taj način stvorila sam prepoznatljiv stil crteža koji je moguće aplicirati na sve prijemčive podloge, objašnjava Valentina.

Jedna od tih podloga su i spomenute kuglice koje Valentina oslikava raznim motivima.

Kuglice su se još prije dvije godine nametnule same od sebe za vrijeme blagdana. Staklene su i njihova glatka struktura omogućava mom crtačkom izričaju da dođe do izražaja. Volim raditi bez prethodnih skica i promišljanja , a kuglice su stvorene za to. Nema popravaka, kaže ova Bejlovarčanka sa zagrebačkom adresom.

Kuglice mogu biti i personalizirane što znači da se na njima možete naći i vi i vaši najmiliji uz prepoznatljive dodatke koji vas najbolje opisuju. Mogu ih krasiti i tekstovi, od romantičnih do prigodnih.

Mogu biti vaši, a mogu ih i ja smisliti, poručila je Valentina i dodala da možete naručiti i cijelu priču o vama koja se proteže na nekoliko kuglica.

U ponudi su kuglice promjera 8 i 10 centimetara, a ako nemate ideju za motiv, Valentina slika sve - životinje, jednoroge, jelene, božićna drvca, orašare, kamione...

Mali princ i vi se držite za ruku, jaslice, svi vjerski i nevjerski motivi, vile, anđeli, apstrakcija. Znači što god želite, poručuje Valentina koja sve ilustracije radi u stilu koji možete pogledati u našoj fotogaleriji.

Zelena i crvena smatraju se bojama Božića - 2 Znate li zašto su baš crvena i zelena boje Božića?

A kada radi ilustracije, nevezano za kuglice, najdraža joj je akvarelna tehnika. Motivi su anđeli i vile, uglavnom žene.

Moj rad nije buntovnički i ne mijenjam svijet, intiman je i svaka slika bila ona na papiru, platnu ili kuglici, koja unese radost osobi koja je naručila ili kupila, za mene je velika stvar.

Uživam u svom poslu i volim to prenijeti i na druge, na one bez kojih ne bi bilo mene, na moje kupce i pratitelje, kaže Valentina u čijem se radu kao teme često provlače ljubav i afirmativne poruke, međutim, ne zazire ni od crteža u kojima se obračunava s nekim drugim emocijama i unutarnjim stanjima žene.

Kuglice možete pogledati na Facebook straniuci Ilustracije Tika - Valentina Marek.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju