Svaki novi život na neki je način čudo, a neki roditelji to slave tako da svom djetetu daju ime koje znači 'čudo'. Izdvojili smo deset takvih predivnih imena za djevojčice i dječake, neka od njih biraju i mame i tate u Hrvatskoj, a neka koja se kod nas baš i ne daju djeci zapravo se lako mogu prilagoditi hrvatskom jeziku.

1. A(a)ron

Vrlo lijepo ime za dječake koje potječe iz Biblije. Aaron je bio Mojsijev stariji brat i čuvar božjih zapovijedi. Značenje imena je čudesan.

2. Iva

Često ime u Hrvatskoj i jedno od najpopularnijih kratkih ženskih imena. Oblik je imena Ivana. Značenje imena je Bog je milostiv i dar od boga, što se može tumačiti i kao čudo.

srce 10 imena za djevojčice i dječake koja znače ljubav

3. Dorotea

Ovo žensko ime grčkog porijekla ima isto značenje kao i ime Teodora, dar božji. Oba imena u osnovi su nastala od istih riječi, theos, što znači Bog, i riječi doron, što znači dar. Ostali su oblici ovog imena Dora, Dorja i Doroteja.

4. Matej

Klasično muško ime koje u Hrvatskoj ne gubi svoju popularnost. Značenje ovog imena grčkog porijekla nastalo je od grčke riječi matthias, što znači božji dar. Ostali oblici ovog imena su Mate, Matko, Mateja, Mateo, Mato, Matija, Matea.

Dječak i djevojčica 20 dalmatinskih imena za djevojčice i dječake koja će uvijek biti u điru

5. Mira

Postoje mnoga tumačenja ovog imena, ali ime Mir(ic)a najvjerojatnije je nastalo od riječi mir. Poznato je i mišljenja da je ime Mira umanjenica od imena Mirela. Prema latinskom tumačenju, Mira znači predivna. No u engleskom jeziku to ime može biti skraćenica od riječi miracle (čudo). Ime slično imenu Mira, također ima isti korijen kao riječ miracle. Ipak, ovo ime je španjolsko, ali ima isto značenje – čudo.

6. Mikel(a)

Još jedno ime s ovim značenjem je verzija imena Mihael. Muška varijanta je Mikel, a ženska Mikela.

7. Milagro(s)

Ime koje mnogima zvuči poznato iz španjolskih sapunica. Milagro je muško, a Milagros žensko ime, a znači čudo.

Bebe 15 imena za curice i dečke koja znače "sreća"

8. Amari

Snažno, a opet ženstveno ime koje nije često i baš zbog toga posebno. Može se izgovarati na dva načina, ovisno o tome je li naglasak na početnom slovu a ili na zadnjem i. U oba slučaja zvuči jako lijepo. Značenje je imena čudo božje.

9. Loreto

Talijansko ime koje znači blagoslov ili čudo, a koristi se još od 16. stoljeća.

10. Karishma

Ovo čudesno ime podsjeća na riječ karizma, a zapravo je riječ o indijskom ženskom imenu koje znači čudo.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju