Tri žene, Sandra Vukušić, Danijela Medaković i Aleksandra Ivanac, pokrenule su ovih dana hvalevrijednu inicijativu "Poklon ograda" s kojom u ovim izazovnim vremenima žele pomoći onima kojima danas treba pomoć.

Sve one koji su u mogućnosti pozivaju da im se priključe u borbi protiv gladi i da u vremenu pandemije koronavirusa učine nešto za one koji nemaju.

Pozivam vas da nam se priključite i podržite našu inicijativu kako bismo onima koji su ostali i bez domova i bez posla uljepšali ove blagdane koji su pred nama i pokazali solidarnost i jedinstvo, i da nije sve samo na lijepim riječima, nego da je puno toga i na lijepim djelima.

Spremite taj svoj poklon-paketić i donesite ga najpotrebitijima. Ako ste vi ti potrebiti, dođite i uzmite, tu je za vas, od srca srcu.

Budimo zajedno i držimo se zajedno i dijelimo zajedno u ovim izazovnim vremenima koja su ovdje ispred nas, poručila je Danijela Medaković, jedna od organizatorica građanske inicijative "Poklon ograda".

Slika nije dostupna Zlostavljanje ne prestaje u doba pandemije: Kamo otići, koga zvati, kako pomoći?

Vratimo palčiće u Petrovu Vratimo palčiće u Petrovu: Najmanji od svih malih boraca trebaju našu pomoć

KAKO FUNKCIONIRA "POKLON OGRADA"?

Inicijativu je osmislila i pokrenula skupina humanitaraca u Njemačkoj, a tri sjajne žene, koje inače djeluju u udrugama Nacionalni savez Treća dob, Inkubator sreće te UKL Carpe Diem, odlučile su je dovesti i u Hrvatsku.

Funkcionira tako da u gradu postoje mjesta na koja svatko može donijeti i ostaviti višak hrane, kućanskih potrepština, proizvoda za kućne ljubimce... Te paketiće zatim će preuzeti obitelji koje su u teškoj financijskoj situaciji.

PAKETIĆI SE DONOSE SUBOTOM OD 11 DO 14 SATI

Akcije ostavljanja paketića u osiguranim kutijama ili vrećicama održavat će se svake subote.

Prva je na rasporedu subota uoči Uskrsa, 11. travnja, od 11 do 14 sati.

U inicijativi možete sudjelovati tako da spakirate vrećicu i donesete je na lokaciju predviđenu za ostavljanje paketića.

Zaštitari s maskama i rukavicama pobrinut će se za sigurnost ljudi koji dolaze i održavanje udaljenosti, dok organizatori mole ljude da predaja bude što kraća, bez previše razgovora. U svojoj vrećici možete ostaviti i poruku ohrabrenja za one koji će je preuzeti.

Slika nije dostupna Pet prijateljica za Zagreb: Akcija koja dokazuje da možemo sve kad se ujedinimo

Slika nije dostupna Ne zaboravimo i njih: Napuštenim psima i mačkama nužna naša pomoć

ŠTO STAVITI U VREĆICU?

Namirnice koje možete ostaviti su isključivo trajna, nekvarljiva hrana (konzerve, tjestenina, šećer, brašno, instant kvasac, sol…), higijenske potrepštine, voće, povrće, maske, sredstva za dezinfekciju te hrana za kućne ljubimce. Namirnice trebaju na ambalaži imati vidljiv rok trajanja.

GDJE TOČNO OSTAVITI VREĆICU?

Zagrebačke lokacije za ostavljanje paketića i ohrabrujućih poruka potrebitim obiteljima su sljedeće:

- "Keglić"- ( Trg Francuske republike 5) - ostavljanje paketića na klupama u osiguranim kutijama ili vrećicama

- Park mladenaca - (Siget/Trnsko) - ostavljanje paketića na klupama u osiguranim kutijama ili vrećicama

Organizatori su pozvali i aktiviste iz drugih gradova da im se jave kako bi akciju proširili i na ostatak zemlje.

Sve informacije o akciji možete pratiti na Facebook stranici "Inicijativa "Poklon ograda" sve osobe bez skloništa, posla, hrane".

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju