Palčići, najmanji od svih malih boraca za život, trebaju našu pomoć.

Galerija Vratimo palčiće u Petrovu Vratimo palčiće u Petrovu Vratimo palčiće u Petrovu - 3 +1 Vratimo palčiće u Petrovu

U potresu jačine 5,5 po Richteru koji je u rano nedjeljno jutro 22. ožujka pogodio Zagreb, nastradalo je i rodilište u Petrovoj.

Odjel neonatologije je razrušen i više nije siguran za korištenje, dio opreme je uništen, a taj odjel je bio dom naših Palčića i sigurno mjesto gdje se uz svu medicinsku i ljudsku pomoć za život bore ovi najmanji od svih hrabrih ljudi.

Palčićima treba pomoć da se vrate doma, u Petrovu, a da tamo prežive treba im oprema intenzivne njege za nedonoščad na novom odjelu neonatologije. Uplate donacija za hitno opremanje novog odjela Palčići primaju se na račun za posebne namjene i donacije: HR3324070001500333088, svrha uplate VRATIMO PALČIĆE U PETROVU. Uplata se može vršiti i putem QR koda na fotografiji.

Vratimo palčiće u Petrovu Uplata se može vršiti i putem QR koda na fotografiji (Foto: Zadovoljna.hr)

POTRES PALČIĆIMA SRUŠIO DOM, ALI NE I LJUDSKA SRCA

U hladno nedjeljno jutro svijet su obišle potresne slike rodilja koje u strahu od potresa stoje ispred rodilišta na velikoj hladnoći sa svojim tek rođenim bebama u naručju.

Slika nije dostupna Bebe iz Petrove o kojima govori cijela zemlja naša su nada i naše svjetlo

Slika nije dostupna Pitali smo roditelje palčića dva važna pitanja, a ovo su njihovi odgovori

Tijekom dana zamijenile su ih i slike naših malih hrabrih Palčića u inkubatorima na ulici i srčanih ljudi koji su ih, u jeku borbe protiv koronavirusa, nesebično pomogli preseliti na sigurno i toplo mjesto, zajedno sa svom njima potrebnom opremom koja nije uništena u potresu. Još jednom smo pokazali kako su nam, unatoč svim nedaćama koje su nas pogodile, srca neizmjerno velika.

Vratimo palčiće u Petrovu - 3 Vratimo palčiće u Petrovu (Foto: Zadovoljna.hr)

Naši Palčići se sada moraju vratiti u svoj dom, u Petrovu, ali njihov odjel neonatologije je razrušen. Zgrada je na tom mjestu toliko jako stradala da se ne smije više koristiti, a uništen je i dio opreme.

Palčići će se vratiti u siguran dio zgrade, ali ga sada hitno treba prilagoditi potrebama neonatologije i opet opremiti intenzivnu njegu, kako bismo malenim borcima pružili šansu za život.

Palčićima treba pomoć da se vrate doma, u Petrovu, a da tamo prežive treba im oprema intenzivne njege za nedonoščad na novom odjelu neonatologije.

PALČIĆ GORE ZA PALČIĆE U PETROVOJ

Roditelji malih boraca okupljeni u Klub roditelja nedonoščadi Palčići su zato pokrenuli akciju "VRATIMO PALČIĆE U PETROVU" i u dogovoru s Petrovom bolnicom odlučili dati sve od sebe i prikupiti sredstva za nova mjesta intenzivne skrbi u novom prostoru neonatologije Petrove bolnice. Cilj i iznos nisu maleni, ali dokazali smo već da zajedno možemo učiniti čuda, pogotovo kada su u pitanju najmanji, naši Palčići. Za njih smo u stanju učiniti i nemoguće.

Vratimo palčiće u Petrovu - 1 Vratimo palčiće u Petrovu (Foto: Zadovoljna.hr)

Iz Palčića apeliraju na sve koji mogu pomoći spasiti živote najmanjih:

Ako i vi možete pomoći, molimo vas dignite Palčić gore za sve naše male heroje koji vode životne bitke od svog prvog dana. Pomozite nam svojom donacijom koliko god ona velika ili mala bila, svaka nam je donacija dragocjena.

Nema premalene donacije jer i puno malenih donacija može pomoći kupiti uređaje koji ovoj djeci znače život ili smrt. Molimo vas djelujte odmah sada, što je prije moguće, jer ovi mali životi su krhki.

Uplate donacija primamo na račun za posebne namjene i donacije HR3324070001500333088, svrha uplate VRATIMO PALČIĆE U PETROVU. Hvala vam od srca, od svih malih srca koje ćete spasiti i svih srca njihovih roditelja.

Cilj i iznos nisu maleni, ali dokazali smo već da zajedno možemo učiniti čuda, pogotovo kada su u pitanju najmanji, naši Palčići.

Iz Kluba roditelja nedonoščadi Palčići kažu kako im je cilj prikupiti 4.048.577,84 kn. Palčići prikupljaju sredstva namjenski i to za ovu opremu:

- Intenzivni inkubator s mogućnošću transformacije u reanimacijski stolić – 4 kom x 268.750,00 kn = 1.075.000,00 kn
- Napredni intenzivni inkubator – 5 kom x 156.250,00 kn = 781.250,00 kn
- Invazivni respirator – 3 kom x 299.500,00 = 898.500,00 kn
- Neinvazivni respirator - 3 x 158.174,38 kn = 474.523,14 kn
- Monitor vitalnih funkcija za djecu na invazivnoj ventilaciji - 3 kom x 176.123,44 kn = 528.370,32 kn
- Monitor vitalnih funkcija za djecu na neinvazivnoj ventilaciji - 2 kom x 145.467,19 kn = 290.934,38 kn.

Za sva pitanja donatori se mogu direktno javiti Željki Vučko, predsjednici Kluba roditelja nedonoščadi Palčići na 091 2712 744 ili e mail: zeljka.vucko71@gmail.com.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju