Zidovi u vašem domu ne moraju biti prazni, blijedi i dosadni. Jedan od načina da ne budu takvi jest pretvaranje zida u perosnaliziranu galeriju.

Galerija Zidovi galerije - 5 Zidovi galerije - 6 Zidovi galerije - 4 +2 Zidne galerije

Najbolji dio ovog postupka je taj što je uistinu lak, ne mora biti skup i unijeti će dozu osobnosti u vaš stambeni prostor.

Bilo koju prostopriju u vašem domu možete oživjeti pomoću zida galerije, a pri uređenju tih kvadrata možete slijediti određene savjete koje donosimo u nastavku kako bi rezultat bio što bolji.

1. POČETAK

Dok pregledavate ponudu u trgovinama u potrazi za rekvizitima, na umu morate imati tri stvari: veličinu zida koji uređujete, veličinu predmeta koje želite postaviti i shemu boja.

Boje prilagodite ostatku vašeg doma, a prilikom odabira stila birajte ono što i inače volite.

2. ODABIR OSNOVNOG PREDMETA

Najbolji način za početi stvaranje zidne galerije je taj da odaberete osnovni predmet, komad koji će se isticati od ostatka. On ne mora biti u središtu vašeg zida, ali treba biti predmet koji će privlačiti više pažnje od drugih predmeta.

Taj osnovni predmet može biti zanimljivo zrcalo, neoski natpis, zidni tepih... Bilo što po vašem guštu što će se istaknuti.

Nakon što osmislite osnovni predmet, počnite birati ostale komade, ovisno o veličini prostora kojeg imate na raspolaganju. Pazite da ti predmeti budu skladni s osnovnim komadom i da ga nadopunjuju.

3. UREĐENJE

Nakon što ste odabrali sve predmete za vaš zid, oblik svakog od njih možete izrezati od papira i onda te izreane oblike preslagivati na vašem podu ili stolu dok ne dođete do razmještaja koji vam se najviše sviđa.

Nakon toga, vašu ideju pretvorite u djelo i objesite predmete na vaš zid.

BESKRAJNE MOGUĆNOSTI

Zidovi galerije su jednostavan način da unesete boje i uzorke u vaš dom. Ljubiteljima umjetnosti omogućuju da na jednom mjestu pokažu svoje komade, "ubijaju" dosadu velikih praznih zidova i jedna su od najboljih prilika da svaka osoba pokaže svoju osobnost u vlastitom domu.

Na njih možete postaviti umjetnička djela, ali i fotografije i razne druge predmete. Mogućnosti su uistinu beskrajne, a uz malo više uloženog truda vaš zid galerija postat će najkreativniji i najzanimljiviji dio vašeg stana.

Ako ste u potrazi za inspiracijom, u našoj galeriji pogledajte neke zidove koje su njihovi vlasnici pretvorili u galerije.

Zidovi galerije - 1 Zidne galerije daju vam mogućnost da pokažete vlastitu osobnost (Foto: Living4media)

POGLEDAJTE I:

Pravo osvježenje: 10 brzih i jeftinih trikova za preuređenje doma Preuređenje doma - 1 Preuređenje doma - 2 Preuređenje doma - 3 +2 Preuređenje doma - 4

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju