Započeo je Advent na dvadesetak zagrebačkih lokacija koji privlače poglede ljupkim božićnim kućicama i idiličnim dekoracijama, zabavnim programima, ali i ponudom tradicionalnih jela i pića. U ponudi se svakako ističe i tunel Grič, koji je odjenuo bajkovito zimsko ruho.

Galerija Instalacija polarni san u tunelu Grič u Zagrebu - 5 Instalacija polarni san u tunelu Grič u Zagrebu - 4 Instalacija polarni san u tunelu Grič u Zagrebu - 3 +1 Instalacija polarni san u tunelu Grič u Zagrebu - 1

Polarni san ime je bajkovite umjetničke instalacije koja krasi tunel Grič ovoga adventa u samom centru Zagreba između Mesničke i Radićeve ulice.

Monumentalna platna postavljena u tunelu pružaju osjećaj kao da kročite kroz ledenu špilju nad kojom su se nadvili zapanjujući oblaci. Sve je dodatno začinjeno izmjenom spektakularnih svjetala koja izgledaju kao da su „ispala“ iz kakva sna s hladnog sjevera.

Instalacija na suptilan način simbolizira trenutak između prošlosti i budućnosti, starih iskustava i novih odluka. Poziva sve posjetitelje da zastanu, razgledaju oko sebe i usmjere svoje misli prema ciljevima koje žele ostvariti u nadolazećem periodu.

Velika fotogalerija: Pogledajte kako ove godine izgleda Advent u Zagrebu Počeo je još jedan Advent u Zagrebu, a traje do 7. siječnja - 22 Počeo je još jedan Advent u Zagrebu, a traje do 7. siječnja - 21 Počeo je još jedan Advent u Zagrebu, a traje do 7. siječnja - 20 +24 Počeo je još jedan Advent u Zagrebu, a traje do 7. siječnja - 19

Advent iz davnina u Slavonskom Brodu čudesno je putovanje nadahnuto pričama Ivane Brlić-Mažuranić Advent u Slavonskom Brodu - 4 Advent u Slavonskom Brodu - 2 Advent u Slavonskom Brodu - 3 +5 Advent u Slavonskom Brodu - 1

Instalaciju je moguće razgledati svakog dana od 9 do 22 sata sve do 7. siječnja 2023. godine. Ulaz je besplatan, a prolazak je moguć samo iz jednog smjere – iz Mesničke prema Radićevoj ulici.

I ne, fotografije ne mogu ni približno dočarati ljepotu ove instalacije uživo, niti osjećaje koje će vas prožeti kada zakoračite u tunel Grič. Svejedno, inspirirajte se za odlazak i uživajte u prizorima u našoj fotogaleriji na početku teksta.

Instalacija polarni san u tunelu Grič u Zagrebu - 2 Instalacija polarni san u tunelu Grič u Zagrebu - 2 (Foto: Neva Zganec/Pixsell)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju