Sva djeca u manjoj ili većoj mjeri nalikuju na svoje roditelje. Ni slavne osobe tu nisu iznimka. No, osim atraktivnih fizičkih karakteristika, ove su slavne dame naslijedile i majčin "nos" za posao.

Bojana Gregorić Vejzović proslavljena je hrvatska kazališna, televizijska i filmska glumica. Glumački talent naslijedila je od svoje majke Božidarke Frajt, koja je u dugoj i plodonosnoj karijeri zabilježila brojne pamtljive uloge te za njih primila prestižne nagrade.

Iako je glumačku karijeru započela u kazalištu, veliki ugled stekla je filmskim ulogama, od one glavne u filmu "Živa istina" Tomislava Radića iz 1972. godine, za koju je bila nagrađena Zlatnom arenom na festivalu u Puli, i filma "Ljubica" Kreše Golika do nastupa u hvaljenom trileru "Ritmu zločina" Zorana Tadića i filmu "Isprani" Zrinka Ogreste.

Osamdesetih godina prošlog stoljeća, dok je cvala karijera Božidarke Frajt, svoje prve manekenske korake poduzimala je Slavica Radić. Mlada Riječanka radila je na svojem modnom booku u Italiji kada je upoznala Bernieja Ecclestonea.

Iako mu isprva nije željela dati šansu, na kraju se zaljubila u njega i postala Slavica Ecclestone. U braku sa šefom Formule 1 dobila je dvije kćeri – Tamaru i Petru, koje su krenule majčinim stopama prije nego što su se posvetile majčinstvu i svojim privatnim poduzetničkim projektima.

Princeza Charlotte Slatke poput šećera: 10 malih šminkerica koje baš svaki put zasjene svoje slavne mame

Maya Thurman-Hawk Ista mama! Možete li pogoditi čija je kći ova plavokosa ljepotica?

Poduzetnički "gen" od svoje majke Danijele naslijedila je i hrvatska influenserica Ella Dvornik-Pearce, Sarah Josipović od svoje mame Suzy, ali i Maja Lena Lopatny od Mije Begović.

Koje sve slavne dame nalikuju na svoju mamu, pogledajte u našoj fotogaleriji na početku teksta.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju