Jeste li se ikada pitali što prijatelji vašeg partnera misle o vama – i o vašoj vezi? Postoje neke stvari koje većina muškaraca misli, ali nikada ih ne bi rekli partnerici svoga prijatelja, bile te stvari negativne ili pozitivne. No muškarci su ipak odlučili progovoriti o toj temi i priznali što misle o partnericama svojih prijatelja.

 

1. Mislimo da nas osuđuješ.

Kada se god prisjećamo zajedničkih druženja iz prošlosti, supruga mog prijatelja preokreće očima, kao da misli da smo jadni jer živimo u prošlosti, svjedoči jedan muškarac. Čak i ako nikada ne kažete ni riječ koja bi odavala da ih osuđujete, preokretanje očima prijatelji vašeg partnera mogu shvatiti kao poruku da mislite da ste iznad njih, a možda su vam zapravo baš dragi.

Možda vam se i ne sviđa koliko vremena vaš partner provodi s prijateljima, naročito ako vi radije izbjegavate njihova druženja.

Probajte izbjegavati ''vi protiv njih'' dinamiku. Ne morate obožavati sve partnerove prijatelje, ali partner će cijeniti ako budete srdačni prema njima i prepoznate ono pozitivno što mu daju, poput dijeljenja uspomena iz srednje škole.

2. Željeli bismo da provodiš više vremena s nama.

Ovaj vam kompliment, očito, daje do znanja da ste prijateljima svoga partnera simpatični. No isto tako može značiti kako misle da se vi ne želite družiti s njima. Lijepo je što vas partnerovi prijatelji žele upoznati i što im je do vašeg dečka ili supruga stalo dovoljno da žele provoditi i vrijeme i s njegovom partnericom, odnosno obitelji.

To znači da se s njima morate družiti svaki tjedan. Otiđite ponekad na večeru u parovima ili kada, kada zovu, razgovarajte kratko s njima (Kako je na poslu? Što ima novo?) prije nego što date telefon partneru.

3. Mrzimo kada ga zoveš deset puta dok je vani s nama.

Muškarci ovo najčešće shvaćaju kao znak da žena nema povjerenja u svoga partnera. No prečesto zvanje i slanje poruka dok je on s prijateljima uopće ne mora imati veze s povjerenjem. Često se dogodi da je žena pod velikim stresom kada je sama kod kuće s nemirnom djecom, a partner je vani, pa je sklona raditi stvari koje inače ne bi, poput pretjeranog zvanja ili slanja poruka.

No prije nego što ga krenete zvati, razmislite kako biste se vi osjećali da vas partner zove dok ste vani s prijateljicama. Zato se suzdržite od neprestanog zvanja, osima ako za to ne postoji opravdani razlog.

4. Smeta nam što ti uvijek nešto iskrsne kada se on treba naći s nama.

Kada konstantno otkazujete dogovore s prijateljima, oni se počinju osjećati manje vrijedno. Razmislite o tome postoji li obrazac po kojem navodite partnera da konstantno otkazuje dogovore sa svim prijateljima? Ili se to događa samo s određenim prijateljem koji vam nije drag?

Provodi li partner zaista više vremena s prijateljima nego s vama, na deklarativan način objasnite mu što želite (Voljela bih da provedemo neko vrijeme zajedno samo nas dvoje. Što kažeš na to da izađemo van ovaj vikend? Dogovorit ću da netko čuva djecu.) umjesto da se koristite pasivnom agresijom (Ma, naravno, izađi opet s njima. Baš me briga!).

5. Promijenila si ga nabolje!

Imam prijatelja koji je bio sav zbrkan prije nego što se oženio. Stan mu je izgledao poput studentske sobe, nije vježbao i stalno je jeo brzu hranu. Sada kada se oženio, više pazi na sebe i općenito se promijenio nabolje, kaže jedan muškarac. A zasluge za tu pozitivnu promjenu u potpunosti pripisuje prijateljevoj partnerici.

N, to joj vrlo vjerojatno nikada neće zato što ne želi uvrijediti svoga prijatelja, ne osjeća se dovoljni bliskim s njom ili mu nije ugodno razgovarati o toj temi.

Ali dobro je znati da vaš trud da iz partnera izvučete ono najbolje ne prolazi nezapaženo. To je dobro za njega, ali i za ženu jer je puni pozitivnom energijom.

6. Živcira nas kada prekidaš naš telefonski razgovor.

Neke žene čitaju poruke svojih partnera, a njegovim prijateljima to može biti dosta nesimpatično. I mogu steći dojam da vam fali samopouzdanja. Isto vrijedi i za prekidanje telefonskih razgovora, osim ako ne zovu u nezgodno vrijeme, kada, primjerice, počnete objedovati ili stavljate djecu na spavanje.

Prijatelji takvo ponašanje mogu shvatiti kao da partnera želite stalno imati pod kontrolom. Razmislite zašto se ponašate tako. Osjećate li ljubomoru jer on razgovora s dečkima na telefonu, a ne sjedi stisnut pored vas na kauču? Brine li vas da razgovaraju o temama koje bi vas uzrujale? Ako je tako, recite to otvoreno partneru.

Chandler i Monica Mislite da ste u sretnom braku i vezi? Samo ako svaki dan radite ovih sedam stvari

Zavaravanje u vezi ne donosi ništa dobrog Posebno na početku: Četiri laži o vezama koje morate prestati govoriti sami sebi

7. Flertuješ s nama.

Istina, neke su žene više prijateljski nastrojene od drugih, ali ako pokušavate pridobiti partnerovu pažnju čineći ga ljubomornim, njegovi bi prijatelji to mogli proniknuti.

Pokušajte uvidjeti kako ljudi oko vas percipiraju vaše ponašanje. Zabavljaju li se svi i šale međusobno? To je u redu. Ali ako vam se čini da je nekome zbog vas neugodno, obuzdajte se. I ako želite da vam partner pruži više pažnje – flertujte s njim.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju