Drugi svjetski rat neiscrpna je tema za mnoge naslove, a ove godine izlazi film koji bi mogao – zbuniti i nasmijati publiku, ponajviše jer je prožet humorom na kakav nismo naviknuti u tom kontekstu.

Galerija The Ministry of Ungentlemanly Warfare The Ministry of Ungentlemanly Warfare The Ministry of Ungentlemanly Warfare +3 Henry Cavill kao narednik Gus March-Phillipps

Priče o tome kako su savezničke snage porazile naciste u bitkama velikih razmjera već su nam dobro poznate, a nadolazeći film The Ministry of Ungentlemanly Warfare (Ministarstvo nedžentlmenskog ratovanja) nešto je sasvim drukčije.

Redatelj Guy Ritchie možda je i najpoznatije lice kad govorimo o špijunskom žanru, a nadolazeći film baca sasvim novo svjetlo na jednu od najmračnijih stranica ljudske povijesti.

Ratni akcijski špijunski film prožet je crnim humorom i smješten u vrijeme Drugog svjetskog rata.

The Ministry of Ungentlemanly Warfare Henry Cavill kao narednik Gus March-Phillipps (Foto: Profimedia)

Priča se vrti oko tajne skupine vještih britanskih vojnika koji se suprotstavljaju nacističkim snagama. Temelji se na istoimenoj knjizi Damiena Lewisa iz 2015., inspiriranoj istinitim događajem, a osim uglađenih akcijskih sekvencija, odlične produkcije i svježeg pogleda na to povijesno razdoblje, svjetska javnost (a posebno žene) jedva čekaju vidjeti Henryja Cavilla u novoj, opasno privlačnoj ulozi.

Priča govori o tome kako je narednik Gus March-Phillipps (Henry Cavill) regrutiran u Special Operations Executive (SOE) - britansku tajnu špijunsku jedinicu specijaliziranu za neregularno ratovanje.

Narednik March-Phillipps osebujan je lik, zavodnik luđačkog pogleda i nevjerojatnih vještina, koji baš uživa u eliminiranju neprijatelja. Otkako je izašao trailer, mnogi su film usporedili s legendarnim Nemilosrdnim gadovima Quentina Tarantina, pa nestrpljenje raste sve više i više.

Osim Henryja, glumačku postavu čine Henry Golding (Crazy Rich Asians), Alan Ritchson (Reacher), Alex Pettyfer (Magic Mike) i Hero Fiennes Tiffin (The Woman King), a film izlazi u travnju 2024.

Zavirite u galeriju na početku teksta i pogledajte fotografije koje daju uvid u filmsku poslasticu koja je već zaintrigirala javnost.

  The Ministry of Ungentlemanly Warfare Scena iz nadolazećeg filma "The Ministry of Ungentlemanly Warfare" (Foto: Profimedia)

Tragedija ili čudo? „Snježno bratstvo“ jedan je od filmova na Netflixu koje vrijedi pogledati Society of the snow Society of the snow Society of the snow +3 Society of the snow Vrijedi čekati: 10 najboljih naslova koji na Netflix stižu u 2024. Filmovi i serije na Netflixu u 2024. Filmovi i serije na Netflixu u 2024. Filmovi i serije na Netflixu u 2024. +6 Filmovi i serije na Netflixu u 2024.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju