Instagram su preplavile upečatljive crno-bijele fotografije žena u sklopu izazova "žene podupiru žene".

Ideja iza ovog trenda pod nazivom "izazov prihvaćen" jest da fotografije promoviraju osnaživanje žena, a nominiranje prijateljica, kolegica i poznanica da sudjeluju u kampanji način je na koji se žene međusobno podupiru.

Više od tri milijuna fotografija s hashtagom #ChallengeAccepted dosad je objavljeno na Instagramu, a mnoge sudionice uz fotografiju pišu i inspirativne objave o snazi i podršci svojoj zajednici. Mnoge žene uz svoje su objave stavile i hashtag #womensupportingwomen.

Kako se navodi, izazov je krenuo iz Turske kako bi se podigla svijest o visokoj stopi femicida u toj zemlji.

Ljudi u Turskoj svaki dan se bude s novom crno-bijelom fotografijom žene koja je ubijena, na svom Instagram feedu, u novinama, na TV ekranima. Crno-bijeli izazov krenuo je s ciljem da žene podignu svoj glas. Da stoje u solidarnosti sa ženama koje smo izgubili. Da pokažemo da jednog dana njihova fotografija može biti ta koja će biti u vijestima prekrivena crno-bijelim filterom, napisao je korisnik Instagrama @beelzeboobz.

Izazov su prihvatile žene diljem svijeta, pa tako i one iz javnog domaćeg i stranog života, poput Bojane Gregorić Vejzović, Nine Badrić, Sandre Perković, Lejle Filipović, Severine, Kristine Krepele, Jennifer Aniston, Eve Longorije, Cindy Crawford i drugih.

Slika nije dostupna "Sve su žene superjunakinje": Trenutak na Oscarima koji je dirnuo i muškarce

Slika nije dostupna Eímear Noone: Pri put u povijesti Oscara na dodjeli je orkestrom dirigirala žena

Osim vlastitih, žene objavljuju i fotografije drugih žena koje su im uzor i inspiracija pa je tako glumica Bojana Gregorić Vejzović izazov prihvatila uz fotografiju svoje majke, glumice Božidarke Frait, uz riječi:

Stavljam sliku žene koja je moja bezuvjetna podrška uvijek i zauvijek.






 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju