Sigourney Weaver, Brie Larson i Gal Gadot na 92. dodjeli nagrade Oscar najavile su povijesni trenutak, nastup prve žene dirigentice otkako se nagrada Američke filmske akademije dodjeljuje.

Uslijedio je i drugi povijesni trenutak kada je Hildur Guðnadóttir osvojila Oscar za najbolju filmsku glazbu za Jokera kao prva žena s Islanda nagrađena zlatnim kipićem.

U svojem moćnom, važnom i inspirativnom govoru holivudske zvijezde Sigourney Weaver, Brie Larson i Gal Gadot, heroine akcijskih filmskih franšiza, osvrnule su se na neprestanu borbu protiv rodne nejednakosti u svijetu zabave.

Apsolutna je čast stajati pored moje kolegice superjunakinje, Gal, i žene koja je utrla put za nas, Sigourney Weaver, započela je Brie Larson govor koji su tri slavne akcijske junakinje zajednički nastavile:

Nas tri činimo moćnu kombinaciju. Upravo smo u backstageu odlučile da ćemo nakon emisije osnovati klub boraca. I ako se netko želi priključiti - i muškarci su pozvani, ali bez majica. Da, žao nam je, ali to je Hollywood.

Pobjednik će dobiti doživotnu zalihu dezodoransa, sushija i tekile, a gubitnik će odgovarati na pitanja novinara o tome kako je to biti žena u Hollywoodu, poručila je trojka.

Ne želite izgubiti, dodala je Sigourney Weaver te nastavila:

Šalu na stranu, želimo zajedno ovdje stajati i reći da su sve žene superjunakinje. Večeras pogotovo želimo slaviti to što će prvi put u 92 godine povijesti Akademije žena dirigirati orkestrom na dodjeli. Predstavljamo maestru Eímear Noone.