Svakodnevno hodanje odličan je saveznik svima onima kojima je zdravlje na prvom mjestu. Čak i sitna svakodnevna kretanja, poput odlaska u dućan, u kombinaciji s tek 20-ak minuta laganog vježbanja, smanjuju rizik od preuranjene smrti.

Naravno, hodanje nije samo tehnika kojom nastojite produžiti život. Ono je i odlična tjelesna aktivnost, oblik vježbanja koji vam može pomoći da postignete ciljeve koje imate kada su u pitanju kondicija i/ili gubitak tjelesne težine.

Hodanje kao način gubitka tjelesne težine mnogima je jako privlačna opcija jer se radi o aktivnosti koja nije zahtjevna. Dovoljno je kupiti tenisice i redovito se zaputiti u obližnji park, šumu ili jednostavno šetati po kvartu. Mnogima je zbog zdravstvenog stanja hodanje puno bolja opcija od trčanja.

A kako biste s hodanjem polučili najbolji uspjeh, znanstvenici s Harvarda sugeriraju da je bitno na samom početku napraviti jednu ključnu stvar. Tajna uspjeha leži, naime, u tome da treninge morate prilagoditi svojim fitness ciljevima.

Hodanje Što se dogodi u tijelu ako dnevno prohodate samo 800 metara više?

Kod mršavljenja hodanjem vrlo je bitno kojim tempom hodate Mršavljenje hodanjem: Tri savjeta za gubitak do pet kilograma u tri tjedna

Na primjer, ako vam je hodanje primarna aerobna aktivnost, onda morate mijenjati intenzitet i brzinu. Ako želite osnažiti donji dio tijela, osmislite načine kako hodanjem graditi kvadricepse i listove. Ako planirate uspon na planinu ili odmor koji uključuje puno pješačenja, onda hodanje koristite za pojačavanje izdržljivosti.

Dakle, ako znate koji vam je cilj i ako treninge prilagodite postizanju tog cilja, rezultati će stizati, a vi ćete biti zadovoljni i motivirani za nastavak.

Ako ste potpuno novi u svijetu hodanja, hodajte ujednačenim tempom 20-ak minuta nekoliko dana u tjednu. To je sjajan početak, a uskoro ćete, bez brige, htjeti stvari podignuti na višu razinu.

Ne zaboravite svaki trening početi i završiti s petominutnim zagrijavanjem i istezanjem.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju