Među publikom koja je u ponedjeljak došla pogledati belgijsku predstavu "Sylvia" u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu bio je i odvjetnički par Jadranka Sloković i Čedo Prodanović.

Za večernji izlazak u kazalište Jadranka Sloković odabrala je vrlo elegantan i damski outfit.

Uspješna odvjetnica nosila je crno odijelo sačinjeno od strukiranog sakoa s dvorednim kopčanjem i satenskom kragnom te hlača na crtu širih nogavica dužine koja prekriva cipele.

Za vrlo profinjen i decentan dojam Jadranka Sloković dodala je još bijelu torbicu te deblju ogrlicu u obliku lanca.

Predstava "Sylvia" u režiji Fabricea Murgie te u produkciji Cie Artara iz Bruxellesa izvedena je u sklopu Festivala svjetskoga kazališta. Za tu predstavu redatelj je proučavao dnevnike, kratke priče i eseje Sylvije Plath u potrazi za dušom te briljantne umjetnice.

Jadranka Sloković: Dokaz da najsvečaniji muški odjevni komad sjajno pristaje i ženama Tom Hiddleston, Bradley Cooper i Idris Elba odabrali su frak za MET Galu Cara Delevingne Amira Casar +3 Janelle Monae

Slika nije dostupna Jadranka Sloković: "Uniforma" bez mane u kojoj možete na kavu ili u večernji izlazak

Princeza Diana obožavala je svoju Lady Dior torbu Jadranka Sloković: Omiljena torba koju ni princeza Diana nije ispuštala iz ruke

Nastala predstava je u obliku pop-opere za pjevačicu i devet glumica, koju je skladala belgijska pijanistica i pjevačica An Pierlé, a koja se izvodi uz pratnju njezina kvarteta. Prelijepa melankolična glazba gradi i obogaćuje emotivni portret Sylvije Plath. Kao vodeća figura feminizma više okrenuta poeziji nego konkretnom angažmanu, Sylvia Plath se cijeloga života borila s potrebom za pisanjem i ispunjavanjem američkog sna 1950-ih i 1960-ih godina u obliku savršene majke i supruge. Ta su dva duboko oprečna koncepta života i dovela do njezine smrti. Rezultat te borbe bio je roman Stakleno zvono, objavljen 1963. godine.

Kako bi dočarao taj ženski glas, Fabrice Murgia stvorio je slojevit komad, strukturiran od brojnih razina i konflikata unutar osobe te velike američke pjesnikinje. Murgia širi sliku Sylvije Plath povezujući je s ostalim spisateljicama poput Virginije Woolf, Anne Sexton, Emily Brontë i drugih.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju