Jay i Sofia Lyons u braku su 28 godina. Razdoblje je to u kojemu su doživjeli puno uspona i padova. Svaka situacija koju su riješili zajedničkim snagama učinila ih je boljim supružnicima, ali i roditeljima.

Svoj dugi bračni staž iskoristili su kako bi pomogli drugim ljudima. Na društvenim mrežama svakodnevno objavljuju korisne savjete i s pratiteljima dijele svoja iskustva kako bi prikazali da je svaki brak zapravo savršen u svojoj nesavršenosti – samo ako ste oboje svim srcem u tome.

O emocionalnom varanju, podršci, muškoj nonšalantnosti i ženskoj nervozi, prljavim čarapama, seksu i svađama, stereotipima, godišnjicama i rođendanima, kućanskim poslovima i financijama – nema koje se teme ovaj bračni par nije dotaknuo na TikToku.

Ipak, najviše kontroverze izazvao je video u kojemu jasno i glasno govore kako su jedno drugome važniji od djece.

Upozorenje, ljudi! Ovaj video mogao bi vas naljutiti. Javljamo se kako bismo objasnili što smo htjeli reći u posljednjem videu. Mnoge mame su se naljutile jer je moja žena rekla da brak treba biti prvi prioritet u životu, a ne djeca, započinje Jay.

Mame, znam zašto ste se naljutile. Svaka mama ima instinkt da se brine za svoje malene i da su joj oni najvažniji na svijetu, govori Sofia.

@27_years_married your relationship should be more important than your kids! #parenting #parentingtips #marriage #momsover30 #momsoftiktok #husbandandwife ♬ original sound - 27 years married

Oni smatraju da zdrava i sretna djeca proizlaze jedino iz sretnog, stabilnog i poticajnog okruženja. Ako braku ne pridajete više pažnje, truda i vremena nego odnosu sa svojom djecom, vaša obitelj neće funkcionirati besprijekorno.

Društvo nas obično uči da su muževi jednokratni. To ne bi smjelo biti tako. Vaš glavni argument protiv tvrdnje da si trebamo biti na prvom mjestu jest da je muž lako zamjenjiv, a djeca nisu. Ne slažem se s vama. Djeci treba pokazati snagu ljubavi na vlastitom primjeru, smatra Sofia.

Barbara Slade Jagodić Pet bitnih stvari koje sam naučila kao dijete rastavljenih roditelja

Dok su ih jedni podržali, drugi su im uputili žestoke kritike. Pratitelji na društvenim mrežama govore da se od djece ne možeš rastati, da su ona tvoja krv i nasljedstvo, a bračni partner može vrlo lako postati neznanac.

Može li brak biti važniji od djece?

glasova:

U anketi nam recite što mislite o tome.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju