Mjesto među ukrasima bez kojih su blagdani nezamislivi ima i vijenac za vrata, dekoracija koja već na ulazu u naš dom svima koji u njega ulaze daje do znanja da u njemu vlada blagdansko raspoloženje.

Kada je u pitanju izgled vijenaca za vrata, oni kao i sve druge dekoracije često izgledaju kao prava mala umjetnička djela. Ukrašeni su kuglicama, lampicama, češerima, ploškama suhe naranče, štapićima cimeta, božikovinom, eukaliptusom...

I dok neki vijence za vrata kupe, drugi ih kao i primjerice adventski vijenac vole sami napraviti. Naravno, nismo svi rođeni s talentom Saše Šekoranje, pa izrada vijenca za vrata nije uvijek najlakši pothvat.

Srećom, i među vijencima postoje kompliciranije i jednostavnije verzije. Te su druge, logično, puno lakše za izradu pa mogu nastati među prstima i onih malo manje talentiranih pojedinaca. Ako i sebe svrstavate u tu skupinu, možda vam kao pomoć pri izradi vijenca za vrata pomogne naša galerija. U njoj smo, naime, izdvojili 15 vijenaca za vrata koje je lako kopirati.

To, naravno, ne znači da ne izgledaju divno jer i za njihovu izradu korišteni su razni materijali - od kalupa za  kolačiće preko klasičnih kuglica sve do neizostavne božikovine. Zato zavirite u našu galeriju i inspirirajte se za izradu divnog božićnog ukrasa.

Pogledajte detaljne upute za izradu divnog vijenca za vrata Vijenac za vrata možete izraditi sami Od kartona napravite oblik za vijenac Na karton pričvrstite grane nordijske jele +4 Na karton pričvrstite grane nordijske jele

Svima onima koji si žele maksimalno olakšati izradu vijenca predlažemo i opciju odlaska na tržnicu, gdje možete kupiti već gotovi vijenac izrađen od primjerice nordijske jele, a onda dati mašti na volju i dekorirati ga na svoj način.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju