Pred nama je blagdansko razdoblje koje se često naziva najljepšim u godini. Mnogi urane s prigodnim uređenjem i puštaju božićne pjesme već od studenog jer jednostavno ne mogu dočekati Božić i žete što prije u svom domu stvoriti božićni ugođaj.

S druge strane, mnogo je onih kojima sav taj popratni šušur pomalo ide na živce pa ih svi ljubitelji blagdanske atmosfere nazivaju Grinchem, po uzoru na lik iz kultne knjige Dr. Seussa "Kako je Grinch ukrao Božić" i istoimenog filma iz 2000. u kojem je naslovnu ulogu igrao Jim Carrey. 

Pripadnici pojedinih horoskopskih znakova obožavaju božićni duh, a neki su na njega imuni. U nastavku pročitajte koji su to znakovi navodno pravi Grinchevi.

BIK

Bikovi općenito nikad nisu previše očarani i impresionirani šušurom bilo koje vrste pa im pomalo smeta blagdanska ludnica koja iz godine u godinu počinje sve ranije. Nisu ni pretjerani ljubitelji prigodnih okupljanja, a na svojoj playlisti žele raznolikost umjesto čitavog niza božićnih pjesama. Na božićni duh imuni su do samog blagdana i tek tada će mu se prepustiti, a već dan nakon opet će se pretvoriti u Grincha.

Orašar Znate li zašto je poznati orašar simbol Božića?

BLIZANCI

Priprema prigodnih blagdanskih okupljanja može biti poprilično stresna i zahtijevati puno rada i truda, a blizancima se baš i ne da svo slobodno vrijeme potrošiti na to. Zato ih božićni duh često zaobiđe. Ako im ne nametnete previše obaveza i sačuvate ih od blagdanskih gužvi i stresa, onda neće "njurgati" i prepustit će se atmosferi.

VAGA

Vage obožavaju obiteljska i prijateljska blagdanska druženja s prijateljima, ali također se ponekad teško fokusiraju na sve popratne obaveze pa se njihov božićni duh izgubi negdje u pokušaju organizacije i pripreme tih okupljanja. Gotovo nikad nisu u potpunosti zadovoljne s tim što su pripremile i na kraju same sebi oduzmu priliku za uživanje.

Okitite jelku s božićnim ukrasima u ljubičastoj boji Ljubičasti Božić: Ideje za uređenje doma u divnim nijansama kraljevske boje

DJEVICA

Za razliku od vaga, pedantne djevice nemaju problema s organizacijom i ako se već moraju spremati za okupljanja, kao prave perfekcionistice pobrinut će se da sve bude "tip top". Međutim, one po prirodi ne vole nikakvo pretjerivanje, groze se gužvi, prevelikog šarenila i kiča pa će božićni duh i njih često zaobiđe.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju