Obožavateljice ljubičaste boje ove godine došle su na svoje. Kada je u pitanju moda, upravo je ljubičasta zasjela na tron, kako i priliči boji koju s dobrim razlogom nazivaju kraljevskom.

Galerija Ljubičasti Božić Ljubičasta boja sjajno se slaže sa srebrnom Ljubičasta boja kao dio blagdanskog dekora +11 Ljubičasta boja kao dio blagdanskog dekora

Od davnina su je nosile kraljice i kraljevi. Tako je i Kir Veliki, perzijski kralj iz iranske dinastije Ahemenida i osnivač Perzijskog Carstva nosio ljubičastu tuniku kao dio svoje službene kraljevske uniforme.

U feničkom gradu Tiru, koji je danas jedna od najvećih luka u Libanonu, proizvodila se posebna ljubičasta boja za tkaninu koja je koštala kao suho zlato zbog kompliciranog postupka izrade. Upravo zato mogli su si je priuštiti samo oni najbogatiji, a to se uglavnom odnosilo na pripadnike kraljevskih loza.

Kraljice Elizabeta II. obožava ljubičastu, a britanska imperijalna državna kruna ima ljubičaste detalje Kraljice Elizabeta II. obožava ljubičastu, a britanska imperijalna državna kruna ima ljubičaste detalje (Foto: Getty Images)

Britanska kraljica Elizabeta I. dozvoljavala je nošenje ljubičaste boje samo najužim članovima kraljevske obitelji, a ostalima je to bilo zabranjeno. Čak i takozvana imperijalna državna kruna, koja simbolizira suverenitet britanskog vladara, u sebi ima ljubičastu kapu od baršuna, a kraljica Elizabeta II. često se u javnosti pojavljuje u odjevnim komadima ljubičaste boje.

Ideje za elegantno blagdansko uređenje doma - 14 Umjereno s bojama i ukrasima: Inspiracija za blagdansko uređenje doma u znaku elegancije

Staklenke u blagdanskom uređenju doma - 5 Iskoristite stare staklenke za izradu blagdanskih ukrasa

Ljubiteljice ovih nijansi ne treba previše uvjeravati u to da je ljubičasta savršena i za blagdansko uređenje doma.

Možda nije uobičajen odabir s obzirom na to da blagdanskim razdobljem klasično vladaju crvena, zlatna i zelena boja, ali ona itekako može biti sjajan dodatak božićnom dekoru.

Ljubičasta boja kao dio blagdanskog dekora Ljubičasta boja kao dio blagdanskog dekora (Foto: Living4media)

Ljubičasta je vrlo dominantna i ako je želite spojiti s nekom neutralnijom nijansom, najbolji odabir bit će srebrna, s kojom se savršeno slaže.

Naravno, pravila zapravo nema jer po pitanju blagdanskog uređenja ne vrijedi poslovica koja kaže da je manje više, pa tako slobodno možete miješati boje po svojoj želji.

Ljubičasta boja sjajno se slaže sa srebrnom Ljubičasta boja sjajno se slaže sa srebrnom (Foto: Getty Images)

Predivan ukras doma bit će ukrasni vijenac s dodatkom ljubičastih kuglica ili mašni, a isto vrijedi i za ukrasne aranžmane s ljubičastim svijećama.

Ako ne možete pronaći takve svijeće, jednostavno odaberite obične i posegnite za ljubičastim držačima za svijeće.

U galeriji pogledajte kako se još ljubičasta boja može uklopiti u blagdansko uređenje doma.

Ljubičasta boja kao dio blagdanskog dekora Ljubičasta boja kao dio blagdanskog dekora (Foto: Living4media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju