Američki magazin People od 1985. godine tradicionalno dodjeljuje priznanje za najseksi muškarca na svijetu. Ove godine titulu je odnio mladi američki glumac Michael B. Jordan.

Osjećaj je dobar. Svi su se uvijek šalili: 'Znaš, Mike, ovo je jedina stvar koju vjerojatno nikad nećeš osvojiti.' Ali dobro je biti u ovom klubu, komentirao je glumac osvajanje titule.

Ovog 33-godišnjaka možda ste upamtili kao sina Apolla Creeda u filmovima "Creed" ili kao nemilosrdnog negativca u filmu "Crna pantera".

Matthew McConaughey (2005.) Melem za oči: 33 slavna ljepotana koja su nosila titulu najseksi muškarca na svijetu

U slobodno vrijeme bori se za ljudska prava, a magazin People piše da je na dobrom putu da pomogne promijeniti svijet.

Mislim da za sve postoji vrijeme i mjesto. Birao sam trenutke u kojima ću imati najveći utjecaj. Svi možemo poduzeti akcije, velike ili male, kako bismo pomogli učiniti promjenu koju želimo vidjeti, rekao je glumac, koji je u posljednje vrijeme bio posebno aktivan u pozivanju ljudi da glasuju na američkim izborima, a podržava i pokret "Black Lives Matter".

Slažete li se s odabirom magazina People?

glasova:

VAŽNOST OBITELJI

Osobe kojima je posebno zahvalan u životu su njegovi roditelji, za koje kaže da su se žrtvovali kako bi njegova sestra, brat i on imali sve što im je potrebno.

Ovaj samac koji kad ne radi uživa u vožnji automobila, kuhanju i igranju videoigara, kaže da je tajna njegova samopouzdanja u shvaćanju da ne može sve učiniti sretnima.

Možete imati najbolje namjere na svijetu, a opet će se pojaviti neka kontroverza ili negativnost. Ponekad jednostavno morate vjerovati svemiru. Morate vjerovati u sebe i raditi ono što smatrate ispravnim, kaže.

Na pitanje tko će biti najuzbuđeniji zbog posljednje titule koju je osvojio, odgovara: Žene u mojoj obitelji.

Dok je moja baka bila živa, skupljala je ovakve stvari, a mama i tete su ih čitale. Ovo je nešto za što će zasigurno pronaći posebno mjesto, rekao je.

Halle Berry (2003.) Od 1990. do danas: 21 slavna žena koja je nosila titulu najljepše na svijetu

Priyanka Chopra Laskava titula: Ovo je 27 najljepših žena na svijetu u 2019. godini

U nastavku pročitajte još neke zanimljivosti o mladom glumcu:

- Njegova prva glumačka uloga bilo je pojavljivanje u seriji "Obitelj Soprano" kada je imao 12 godina.

- Slovo B u njegovu imenu stoji za Bakari, što na svahiliju znači 'obećavajući'.

- Ime nije dobio po slavnom košarkašu, nego po ocu.

- Prije četiri godine u Kaliforniji je kupio kuću za svoje roditelje, a neko vrijeme, do 2019. čak je i živio s njima. Nakon selidbe rekao je da to ne znači da i dalje neće dolaziti na nedjeljni ručak.

- Njegov je cilj Hollywood učiniti inkluzivnijim, odnosno na setovima, i među glumcima i među drugim osobljem, viđati što veću raznolikost, što više žena, pripadnika LGBTQ zajednice, osoba s invaliditetom...

- Iako na crveni tepih obično stiže sam ili u društvu glumačkih kolegica i kolega, na dodjelu Oscara 2019. godine stigao je u posebnom društvu. Njegova pratnja bila je njegova mama, a glumac je i na taj način pokazao koliko cijeni žene u svom životu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju