Pojava Julije Roberts u haljini modne kuće Valentino na dodjeli Oscara 2001. godine jedno je od najpamtljivijih izdanja s crvenih tepiha.

GalerijaDuga crna haljina ima jednu prednju upečatljivu bijelu traku koja na predjelu dekoltea prelazi u dvije formirane u oblik slova V, a na stražnjoj strani nalazi se mozaik od mnoštva traka iste debljine i boje.

Haljinu koja evocira zlatno doba Hollywooda Valentino je dizajnirao 1992. godine za svoju kolekciju, a haljina je zatim spremljena u njegov arhiv.

Tamo ju je primijetila Valentinova asistentica Cristina Vieri koja je poznavala Debbie Mason, stilisticu Julije Roberts. Uoči Oscara, slavna glumica isprobala je haljine brojnih slavnih dizajnera, ali s ni jednom od njih nije bila impresionirana.

Tjedan dana prije dodjele Cristina je javila Debbie da ima pravi haljinu za Juliju i glumica je došla u Valentinov butik na Beverly Hillsu kako bi je probala. Svima je odmah bilo jasno kako je predivan crni vintage model uistinu pun pogodak.

Julia Roberts u na dodjeli Oscara 2001. godine
Julia Roberts na dodjeli Oscara 2001. godine (Foto: Profimedia)

Odjenuo sam mnogo ljudi, ali moram biti iskren. Osoba koja me učinila jako sretnom bila je Julia Roberts. Gledao sam je na televiziji kada je osvojila Oscara i bio samo uzbuđen zbog toga što nosi moju haljinu, kazao je jednom prilikom legendarni modni majstor Valentino Garavani.

Haljine koje slavne žene nose na crvenim tepisima vrlo često su samo posuđene i zvijezde ih poslije moraju vratiti dizajnerima. No, Julia Roberts bila je sretnica koja je svoju haljinu mogla zadržati.

U intervjuu za časopis "People" otkrila je i što je napravila s haljinom - spremila ju je na sigurno mjesto iz vrlo slatkog razloga. Naime, glumica kultnu kreaciju čuva za svoju 14-godišnju kćer Hazel kako bi je ona jednoga dana mogla nositi.

Haljinu čuvam ispod kreveta, u kutiji. U svojoj kući imam mali prostor kojeg mog suprug zove zbirka baštine, rekla je oskarovka te dodala kako je njen suprug Danny Moder mislio da njihova kćer neće željeti stare mamine stvari, ali ona ju je ipak za svaki slučaj sačuvala.

Julia u Valentinovoj haljini
Julia u Valentinovoj haljini (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju