Kada stignu velike vrućine, antiperspiranti su mnogima spas od pretjeranog znojenja i većini je njihovo nanošenje dio jutarnje higijene. No kada sunce zaista zaprži, može se činiti kao da ni antiperspiranti nisu dovoljno učinkoviti, ali to se može promijeniti samo jednim potezom.

Antiperspiranti za razliku od dezodoransa djeluju tako da blokiraju žlijezde znojnice te tako smanjuju znojenje i rješavaju problem neugodnog mirisa. To se događa zahvaljujući kemikalijama u antiperspirantima poput aluminijskih soli, no neka istraživanja dokazala su da ti sastojci mogu biti i štetni za ljudsko zdravlje.

Ako baš ne možete bez antiperspiranta, dobro je znati kako ga najpravilnije koristiti, odnosno u koje doba dana ga je najbolje nanositi.
Suprotno našim navikama da ga nanosimo ujutro, antiperspirante je puno bolje stavljati navečer, odnosno prije spavanja – tako će biti maksimalno učinkoviti.

Žena Pouzdani dezodoransi koji ne sadrže aluminijske soli

Prije odlaska na spavanje ljudi se obično najmanje znoje, što aktivnim sastojcima u antiperspirantima daje dovoljno vremena preko noći da stvore površinske čepiće u znojnim kanalima. Ti čepići tako će biti spremni da ujutro spriječe pojavu znojenja.

Pojačano znojenje može biti znak velikog stresa Šest bitnih poruka koje vam tijelo šalje pojačanim znojenjem

Ako se antiperspirant nanese na već oznojenu kožu, znoj će ga samo ukloniti prije nego što uopće počne djelovati. Nanošenje antiperspiranta na vlažnu ili mokru kožu također može uzrokovati iritaciju ili svrbež.

Slika nije dostupna Ne može udobnije: Odjevni komadi od materijala u kojima ćete se najmanje znojiti

Dobro je znati da antiperspiranti mogu usporiti znojenje i na drugim dijelovima tijela, ali prije nanošenja testirajte proizvod na maloj površini kako ne bi izazvao iritaciju, pogotovo na osjetljivim dijelovima. Imate li neke dvojbe, savjetujte se s liječnikom ili dermatologom.

Također, kvalitetan antiperspirant dovoljno je nanijeti dvaput tjedno i on će cijelo vrijeme biti djelotvoran, a kada je riječ o količini, svaki pazuh namažite s dva poteza gore i dva poteza dolje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju