Prerano nas je napustio George Michael, koji je iza sebe ostavio ogromno glazbeno bogatstvo i velik utjecaj na pop kulturu. Jedan primjer takvog utjecaja je i slavni videospot za pjesmu "Freedom '90" u kojem se pojavljuju najpoznatiji supermodeli tog vremena

Glazbeni spot "Freedom '90" već 26 godina očarava gledatelje što i ne čudi kada se u njemu pojavljuje čak pet supermodela koje su 1980-ih i 1990-ih vladale naslovnicama modnih časopisa i modnim pistama - to su Cindy Crawford, Naomi Campbell, Linda Evangelista, Christy Turlington i Tatjana Patitz.

GDJE SU OVE LJEPOTICE DANAS?

Cindy Crawford danas sa svojih 50 godina izgleda jednako fantastično kao i na snimanju spota 1990., a čini se kako će njezina 15-godišnja kćer i dvojnica Kaia uskoro krenuti majčinim koracima te pokoriti modnu industriju.

Prije 26 godina vladavinu pet supermodela ovjekovječio je George Michael u spotu za pjesmu 'Freedom'

Naomi Campbell još od tinejdžerskih dana vlada modnim pistama, no mirovina joj ne pada na pamet. I dalje je tražena u svijetu mode, što pokazuje i činjenica da je 46-godišnja Campbell prošle godine zatvorila reviju Zaca Posena za jesen/zimu tijekom modnog tjedna u New Yorku, te je bila jedno od poznatih lica u Burberryjevoj kampanji za proljeće/ljeto 2015.

Linda Evangelista na papiru ima 51 godinu, no i dalje je muza modnih dizajnera. Iako se prestala baviti modelingom 1998., tri godine kasnije ipak se predomislila te se vratila pod svjetla reflektora. U zadnjih nekoliko godina tako je bila jedno od zaštitnih lica brenda Moschino, te se našla na naslovnicama prestižnih časopisa Harper's Bazaar te talijanskog i njemačkog Voguea.

Christy Turlington do nedavno je bila zaštitno lice više modnih kampanja, poput onih za kozmetički brend Maybelline, te za reklamu parfema Eternity brenda Calvin Klein. No, ova 47-godišnja ljepotica sve se više okreće humanitarnom radu. Prije šest godina osnovala je neprofitnu organizacija koja nastoji učiniti svaku trudnoću i porod sigurnima za žene.

Tatjana Patitz više nije u modnim vodama. Prekrasna 50-godišnjakinja obožava jahanje te svoje vrijeme posvećuje kampanjama za životinjska prava i okoliš.

 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju