Mjesečev kamen se prelijeva kako ga okrećete, a dolazi u različitim bojama – od mliječno bijele, ružičaste i žute do plavkaste, smeđe, pa čak i crne boje.

Mjesečev kamen je moćni kristal koji često nazivaju talismanom sreće i ljubavi. Nosi se već tisućama godina kao ukras, ali i lijek od nekih bolesti. Na Bliskom Istoku žene su ga nosile ušivenog u odjeću još od davnina jer predstavlja simbol plodnosti, a Indijci ga smatraju svetim kamenom koji donosi sreću i lijepe snove.

Rimljani su smatrali kako je u njemu zarobljena mjesečina. Naziv duguje upravo Zemljinu prirodnom satelitu, pa ne čudi što su njegova djelovanja najjača tijekom punog i mladog Mjeseca.

Mjesečev kamen je usko povezan sa ženskim ciklusom:

  • Uravnotežuje hormonalni sustav (i emocije)
  • Smanjuje menstrualne tegobe
  • Povećava plodnost
  • Olakšava trudnoću
  • Olakšava dojenje

Mjesečev kamen često se oblikuje kao privjesak za lančiće i drugi nakit Mjesečev kamen često se oblikuje kao privjesak za lančiće i drugi nakit (Foto: Shutterstock)

Ovaj kristal sedefastog sjaja osvješćuje emocije, ojačava intuiciju, unutarnju snagu i empatiju. Naziva se i kamenom zaljubljenih jer donosi sreću u ljubavi i budi nježne osjećaje kod osoba koje ga nose. Povrh svega, smanjuje štetan utjecaj stresa na tijelo.

Mjesečev kamen se prelijeva kako ga okrećete, a dolazi u različitim bojama – od mliječno bijele, ružičaste i žute do plavkaste, smeđe, pa čak i crne boje. Njegova najveća nalazišta pronađena su u Šri Lanki, Indiji i Australiji.

Najčešće se oblikuje u kuglice i slične oblike, koji se vrlo lako mogu ugraditi u narukvice i prstenje ili staviti kao privjesak na lančić.

Slika nije dostupna Pustinjska ruža: Čudo prirode koje u dom unosi svjetlost i toplinu

Za vrijeme punog mjeseca treba ga ostaviti na otvorenom te izložiti mjesečevu svjetlu kako bi se "napunio". Kristal u kamenu čisti se pod mlazom vode ili u posudi s vodom u koju ste stavili i gorski kristal. Ako je dio komada nakita, stavite ga u suhu posudu s hematitom.

Mjesečev kamen preporučuje se osobama rođenima u znaku Jarca, Ribe i Raka. Jarcima pomaže da izraze svoje potisnute emocije te ih spase od frustracije. Ribe spašava od naglih promjena raspoloženja, a Rakovima donosi emocionalnu stabilnost.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju