Sorbet je ledeni desert koji se najčešće priprema od voća ili voćnog soka, a koji po svojem izgledu neodoljivo podsjeća na sladoled. S obzirom da ne sadrži mliječne masti, riječ je o zdravijoj alternativi ove popularne ljetne slastice koja će oduševiti sve generacije.
Sastojci za sorbet od jagoda'Sorbet je ledeni desert koji se najčešće priprema od voća ili voćnog soka.'
450 grama svježih jagoda
50 grama meda ili agavinog sirupa
Priprema:
1. Očistite jagode, operite ih i prepolovite pa stavite u ledenicu na oko sat vremena dok ne postanu čvrsti, te na granici s ledenim.
2. U blenderu ih izmiksajte s medom ili agavinim sirupom dok ne dobijete glatku i kremastu teksturu. Isprobajte smjesu, pa dodajte još sladila po potrebi.
3. Prebacite smjesu u duboku posudu, i stavite još sat vremena na hlađenje dok se ne dobro stisne, odnosno dok žlicom za sladoled ne možete uzeti savršenu kuglicu.
Dobar tek!