Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Desert za ručak: Recept za slatko jelo bez kuhanja i puno filozofiranja

11-04-2022 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Zobena kaša bogata je ugljikohidratima i prehrambenim vlaknima, a kada se kombinira s mlijekom ili jogurtom pretvara se i u malu proteinsku bombu. Obično se jede za doručak, ali može biti i odličan izbor za hranjivi ručak (ili čak večeru), a pogotovo ako žudite za nečim slatkim.

Zobenu kašu možete skuhati na štednjaku ili u mikrovalnoj pećnici. Ipak, najjednostavnije je sve sastojke smućkati, staviti u kutiju ili staklenku i pohraniti u hladnjak preko noći. Zobene pahuljice će omekšati i sljubiti se s drugih sastojcima, te vam podariti ukusno jelo.

U zobenu kašu obavezno stavite i žlicu chia sjemenki koje obiluju omega 3 masnim kiselinama, nešto dobrih masnoća u vidu maslaca od kikirkija i malo meda. Voće je još jedan obavezan sastojak – dodajte zgnječenu bananu, jabuku, borovnice, ma što god poželite.

U zobenu kašu možete dodati i smrznuto voće te pustiti da se odmrzne u kaši preko noći.

Sastojci za slatku zobenu kašu koja se ne kuha:

  • 250 ml mlijeka
  • 50 g zobenih pahuljica
  • 1-2 žlica meda
  • 1 žlica chia sjemenki
  • 1 žlica maslaca od kikirkija
  • voće po želji

Priprema slatke zobene kaše bez kuhanja:

  1. Pomiješajte sve sastojke u staklenki ili kutiji i stavite u hladnjak preko noći. Izvadite iz hladnjaka i spremni ste za konzumaciju.
  2. Ovako pripremljenu zobenu kašu možete poslužiti i s malo orašastog voća poput oraha i badema. Dobar tek!
U trendu Ksenija Pajić u trapericama i bundi na špici 2025. - 3 Ležerna i dotjerana Ove traperice savršen su izbor za šetnju gradom, a Ksenija Pajić nosi ih uz kratku bundu Davorka Dalić na koncrtu u Beču posvećenom međimurskoj popevki - 3 Plijenila je poglede Nenametljiva elegancija Davorke Dalić idealan je izbor za koncert u legendarnoj bečkoj dvorani Erika zanimljivo i korisno “Načinjena je nepravda prema prirodi“: Evo zašto bismo uvijek trebali birati erike, a ne ovakav vrijesak

 

Pročitaj još
Pročitaj još