Tajice nisu hlače i ne bi se trebale nositi umjesto hlača. No njihova udobnost nadahnjuje brojne dame da ih nose te kombiniraju s drugim odjevnim predmetima čak i kada to ne preporučuju modni stručnjaci.

Galerija

Evo u kojim situacijama bismo trebali izbjegavati nošenje tajica:

Greška br. 1: Tajice i uzak, kratak sako
Čak i supermodeli izbjegavaju nošenje tajica s uskim i kratkim sakoom, jer je riječ o vrlo nelaskavoj kombinaciji bez obzira na konfekcijsku veličinu osobe koja je nosi. Modni stručnjaci savjetuju da ne pokušavate na ovaj način tajice ukomponirati u poslovni look. Uz tajice će bolje izgledati predimenzionirani sako koji dopire do pola bedra.

Greška br. 2: Tajice i crop-top
Tajice i sportski grudnjak ili tajice uz kakav crop top uobičajena je kombinacija za vježbanje u teretani. No, nije i vrlo laskavo street style izdanje čak i ako imate fantastične “pločice” na trbuhu. Tajice tamnih boja vizualno stanjuju i produžuju noge, no kada se kombiniraju s minijaturnim topom skraćuju gornji dio tijela do komičnih proporcija. Tajice je puno bolje kombinirati s predimenzioniranom majicom ili puloverom.

Greške s tajicama - 3
Greške s tajicama - 3 (Foto: Getty Images)

Greška br. 3: Tajice i uska tunika
Tajice i tunike vole se javno, no jedino ako birate nešto širi gornji dio. Uska tunika izgledat će vrlo nezgrapno, a pogotovo ako je sparujete uz tajice svijetlije boje koja ocrtava baš svaku liniju tijela. Modni stručnjaci savjetuju da se radije odlučite za široku tuniku i tajice u tamnijim bojama.

Pogledajte i koja je najbolja boja tajica za nošenje koju je odobrila i najoštrija modna kritičarka Anna Wintour:

Odobrila Anna Wintour: Boja u kojoj tajice izgledaju najbolje