Svatko tko kod kuće ima mačku zna koliko su ovim znatiželjnim i luckastima stvorenjima zanimljiva božićna drvca. U vrijeme blagdana za mace nema bolje zanimacije od igranja s kuglicama, pentranja po boru i grickanja girlanda i lameta. Mačke to veseli, no njihovim vlasnicima to može biti malo nezgodno, naročito ako ljubimica razbije kuglicu ili čak i sruši cijeli bor.

Galerija Ideje za kićenje božićnog drvca za one koji imaju mačku - 5 Ideje za kićenje božićnog drvca za one koji imaju mačku - 6 Ideje za kićenje božićnog drvca za one koji imaju mačku - 8 +5 I jabuke na boru dobra su ideja ako imate mačku

Božićno drvce i mačke često nisu najbolja kombinacija, ali moguće nezgode mogu se izbjeći okitite li bor na pametan način, odnosno tako da bude otporan na mačju igru.

To prvenstveno znači da ćete drvce okititi ukrasima koji se ne mogu razbiti, odnosno ukrasima koji nisu od stakla. Plastične i papirnate dekoracije i više su nego dobrodošle, kao i metalne, i s njima ćete biti sigurni da nereda, pa i potencijalne opasnosti od razbijenih kuglica, neće biti.

Ideje za kićenje božićnog drvca za one koji imaju mačku - 3 Plastične i papirnate dekoracije i više su nego dobrodošle, kao i metalne (Foto: Living4media)

Također, opcija je da donji dio bora ostavite neokićen te da ga počnete kititi na visini na kojoj maca neće moći doseći kuglice. Naravno, druga je stvar ako se vaša ljubimica voli i penjati po drvcu, pa joj ništa nije nedostižno, a onda postoji mogućnost i da ga sruši. No, i za to postoji rješenje.

Srebrni Božić: Divne ideje za uređenje doma u omiljenoj blagdanskoj boji Srebrna boja kao dio blagdanskog dekora Srebrna boja kao dio blagdanskog dekora - 9 Srebrna boja kao dio blagdanskog dekora +17 Srebrna boja kao dio blagdanskog dekora - 7

Ideje za blagdansko dekoriranje prozora - 15 Kako lijepo: 20 ideja za blagdansko dekoriranje prozora

Voli li se vaša mačka penjati po boru, razmislite o opciji bora zasađenog u velikoj, teškoj tegli koju će biti nemoguće (ili barem vrlo teško) prevrnuti.

U fotogaleriji na početku teksta pronađite ideje za kićenje božićne jelke koje će spasiti one koji kod kuće imaju mačku - ili više njih.

Ideje za kićenje božićnog drvca za one koji imaju mačku - 4 Voli li se vaša mačka penjati po boru, razmislite o opciji bora zasađenog u velikoj, teškoj tegli (Foto: Living4media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju