Svatko tko kod kuće ima mačku zna koliko su ovim znatiželjnim i luckastima stvorenjima zanimljiva božićna drvca. U vrijeme blagdana za mace nema bolje zanimacije od igranja s kuglicama, pentranja po boru i grickanja girlanda i lameta. Mačke to veseli, no njihovim vlasnicima to može biti malo nezgodno, naročito ako ljubimica razbije kuglicu ili čak i sruši cijeli bor.

Galerija Božićno drvce Božićno drvce - Božićno drvce +6 Ako imate macu, papirnati ukrasi su najbolje rješenje

Božićno drvce i mačke često nisu najbolja kombinacija, ali moguće nezgode mogu se izbjeći okitite li bor na pametan način, odnosno tako da bude otporan na mačju igru.

To prvenstveno znači da ćete drvce okititi ukrasima koji se ne mogu razbiti, odnosno ukrasima koji nisu od stakla. Plastične i papirnate dekoracije i više su nego dobrodošle, kao i metalne, i s njima ćete biti sigurni da nereda, pa i potencijalne opasnosti od razbijenih kuglica, neće biti.

Božićno drvce Metalni i plastični ukrasi također su odlično rješenje (Foto: Living4media)

Također, opcija je da donji dio bora ostavite neokićen te da ga počnete kititi na visini na kojoj maca neće moći doseći kuglice. Naravno, druga je stvar ako se vaša ljubimica voli i penjati po drvcu, pa joj ništa nije nedostižno, a onda postoji mogućnost i da ga sruši. No, i za to postoji rješenje.

Božićno drvce Ako imate macu, papirnati ukrasi su najbolje rješenje (Foto: Living4media)

Voli li se vaša mačka penjati po boru, razmislite o opciji bora zasađenog u velikoj, teškoj tegli koju će biti nemoguće (ili barem vrlo teško) prevrnuti.

U fotogaleriji na početku teksta pronađite ideje za kićenje bora koje će spasiti one koji kod kuće imaju mačku - ili više njih.

Božićno drvce Teška tegla je također odlična opcija kako maca ne bi srušila drvce (Foto: Living4media)

Ivkina božićna bajka: Plan za uređenje ima već u kolovozu, a ove je godine okitila tri bora Tri bora Ivke iz Ivankova Blagdansko uređenje Ivke iz Ivankova Blagdansko uređenje Ivke iz Ivankova +11 Blagdansko uređenje Ivke iz Ivankova Po izboru naših čitateljica: Ovo je najljepši stil kićenja božićnog drvca Šarena božićna drvca - 6 Šarena božićna drvca - 4 Šarena božićna drvca - 3 +4 Šarena božićna drvca - 8

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju