Ukrašavanje blagdanskog doma mnogima je najdraži dio Božića. Topla obiteljska atmosfera, miris cimeta i kuhanog vina te nasmiješena lica ukućana trenuci su koji život znače i zbog kojih kažemo da je ovo najljepše vrijeme u godini.

Galerija Tri bora Ivke iz Ivankova Blagdansko uređenje Ivke iz Ivankova Blagdansko uređenje Ivke iz Ivankova +11 Blagdansko uređenje Ivke iz Ivankova

S tim se slaže Ivka Joskić iz Ivankova, koja je ovog Božića u svom domu uredila čak tri bora. Priznala nam je da živi za blagdane, a plan uređenja blagdanskog interijera u njezinoj se glavi počinje razvijati već u kolovozu.

Rođena kreativna samouka je na šivaćoj mašini, a hobi joj je izrađivanje ukrasa. Ta se ljubav prelila i na blagdansko uređenje pa se Božić uvukao doslovno u svaki kutak njihova doma. Na ulazu u kuću njezine goste pozdravlja snjegović, a čim uđu u kuću – dočekuje ih prava božićna bajka koja podsjeća na londonsku trgovinu igračkama iz drugog dijela filma Sam u kući.

Blagdansko uređenje Ivke iz Ivankova Blagdansko uređenje Ivke iz Ivankova (Foto: Privatna arhiva)

Ove godine sam prvi put postavila tri bora. Da imam više mjesta u kući, vjerojatno bih ubacila još koji. Obožavam Božić, živim za to i za svaki trenutak vezan za blagdane. Ponekad samu sebe uhvatim kako gledam u bor, pijem kavu i odlutam negdje, kod Djeda Mraza, govori nam kroz smijeh Ivka.

Blagdansko uređenje Ivke iz Ivankova Blagdansko uređenje Ivke iz Ivankova (Foto: Privatna arhiva)

Njezina petogodišnja djevojčica glavni joj je pomagač, a uživanje u blagdanskom uređenju već je postala njihova obiteljska tradicija. Ivka nam govori kako u njihovoj kući za Božić nema minimalizma, a samo uređenje kod njih traje oko tri tjedna.

U kući imam posebnu prostoriju u kojoj stoje samo božićni ukrasi, a čim studeni pokuca na vrata, počinjem izvlačiti stvarčice i uređivati kuću. Prvo krenem s lampicama na prozorima, pa s ulazom u kuću, a onda izvučemo borove, raširimo ih i kreće kićenje. Do prosinca su već svi okićeni i u svom punom sjaju, govori nam.

Blagdansko uređenje Ivke iz Ivankova Blagdansko uređenje Ivke iz Ivankova (Foto: Privatna arhiva)

Zavirite u galeriju na početku teksta i pogledajte kako je Ivka iz Ivankova uredila svoj blagdanski dom.

I dvorište je bajka! Uđite u tako lijepo uređenu kuću medicinske sestre iz okolice Ludbrega Prelijepo božićno uređenje kuće Marije Ričko iz okolice Ludbrega - 12 Prelijepo božićno uređenje kuće Marije Ričko iz okolice Ludbrega - 9 Prelijepo božićno uređenje kuće Marije Ričko iz okolice Ludbrega - 7 +22 Prelijepo božićno uređenje kuće Marije Ričko iz okolice Ludbrega - 5 Nema čega nema! Zagrepčanka Ines svoju je kuću pretvorila u nestvarnu božićnu fantaziju Zagrepčanka Ines svoju kuću pretvorila je u pravu božićnu fantaziju - 4 Zagrepčanka Ines svoju kuću pretvorila je u pravu božićnu fantaziju - 11 Zagrepčanka Ines svoju kuću pretvorila je u pravu božićnu fantaziju - 5 +30 Zagrepčanka Ines svoju kuću pretvorila je u pravu božićnu fantaziju - 4

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju