Kada razmišljamo o savršenom domu, u našim mislima on je prostran i u njemu ima dovoljno mjesta za sve. Naravno, realnost je uglavnom drugačija i većina ljudi ipak grca u stvarima koje nema kamo smjestiti.

Galerija

Zato smo stalno u potrazi za novim rješenjima i pokušavamo iskoristiti svaki centimetar slobodnog prostora za pohranjivanje i odlaganje.

Mjesto koje je korisno, ali najčešće zanemareno ili prenatrpano jest prostor ispod kreveta.

Ako ste slučajno razmišljali unaprijed i nabavili krevet s ugrađenim ladicama, onda ste već riješili problem.

Na tržištu postoji uistinu velik izbor okvira za krevet koji u sebi već imaju ladice ili pak kombinaciju njih i polica.

Okvir kreveta s ladicom, Jysk, 1599 kuna
Okvir kreveta s ladicom, Jysk, 1599 kuna (Foto: Jysk)

S druge strane, ako već imate klasični krevet s nogama i praznim prostorom, lako ćete ga iskoristiti. Osim fiksnih ladičara koji se mogu ugraditi u okvir, svoj krevet možete nadopuniti pomičnim koji ima kotačiće pa ga bez problema i bez ikakve muke možete izvlačiti.

To je dobro rješenje ako ispod kreveta namjeravate držati stvari koje su vam često potrebne pa se nećete previše mučiti s izvlačenjem, a također će olakšati čišćenje prostora i usisavanje pod krevetom.

Ako pak pod krevetom želite držati stvari koje vam uglavnom ne trebaju i samo ih želite skloniti iz svog vidokruga, slobodno odaberite i kutije za pohranjivanje.

Ne morate se previše brinuti ako imate poprilično nizak krevet jer na tržištu možete pronaći i dosta niskih kutija prilagođenih upravo takvim modelima kreveta.

Kutije za odlaganje ispod dječjeg kreveta
Kutije za odlaganje ispod dječjeg kreveta (Foto: Living4media)

Za dječje sobe možete kombinirati simpatične kutije u raznim bojama ili pak odabrati neke univerzalne i ujednačene. Za igračke će poslužiti i obične košare, pletene ili plastične, dok malo važnije stvari možete staviti u čvršće kutije s poklopcem.

Ladice ili kutije možete sakriti i ukrasnim pokrivačem
Ladice ili kutije možete sakriti i ukrasnim pokrivačem (Foto: Living4media)

Kada pak ne želite da se kutije ili ladice ispod kreveta vide, taj problem jednostavno riješite nekom pokrivnom ili ukrasnom plahtom širom od okvira kreveta koja pada sve do poda.

Prostor ispod prednjeg dijela kreveta također pametno iskoristite za neku policu, klupu ili komodu za pohranjivanje.

Spavaća soba
Iskoristite i prostor s prednje strane kreveta (Foto: Living4media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju