Negi Pirmajid i Paul Moody kupili su kuću u središtu Birminghama u Ujedinjenom Kraljevstvu zbog njezine nevjerojatne lokacije, ali i ponekih arhitektonskih značajki poput visokih stropova. Bračni par znao je da će kuću morati renovirati kako bi je modernizirali i prilagodili svojim željama.

Galerija Renovacija doma u Birminghamu u Ujediinjenom Kraljevstvu - 2 Renovacija doma u Birminghamu u Ujediinjenom Kraljevstvu - 7 Renovacija doma u Birminghamu u Ujediinjenom Kraljevstvu - 6 +6 Lijepa terasa

Zidovi su bili napravljeni od trošne žbuke i prekriveni ostarjelim tapetama te žutim mrljama od nikotina. Strop dnevne sobe je bio napuknut, a tepisi su očajnički trebali zamjenu. Zapravo, trebalo je modernizirati većinu namještaja u kući.

S obzirom da je djetinjstvo provela u Švedskoj, Negi se odlučila za uređenje interijera u skandinavskom stilu. Riječ je o iznimno funkcionalnom, čistom i jednostavnom stilu uređenja kojim dominira svjetlija paleta boja.

Renovacija doma u Birminghamu u Ujediinjenom Kraljevstvu - 5 Kutak za čitanje - prije i poslije renovacije (Foto: Profimedia)

Bijela boja dominira cijelim domom – ona je osvježila izgled kuhinje, kupaonice, dnevne sobe, ali i terase koja tijekom toplijih mjeseci predstavlja savršeno mjesto za druženje i opuštanje nakon posla.

Da bi smanjili troškove renovacije, par je samostalno gletao, bojio zidove, sastavljao i postavljao namještaj. Upustili su se i u nekolicinu uradi sam projekata gdje su jeftinije komade namještaja iz Ikea-e transformirali u dizajnerske komade po uzoru na brend West Elm.

Kako su Negi i Paul promijenili svoj dom, pogledajte u fotogaleriji na početku teksta.

Renovacija doma u Birminghamu u Ujediinjenom Kraljevstvu - 9 Kupaonica nakon renovacije (Foto: Profimedia)

Nakon povratka iz Njemačke kupili su zapuštenu kuću u kojoj renovirana kupaonica izgleda fantastično Tatjana Stipić pokazala nam je svoju preuređenu kupaonicu - 7 Tatjana Stipić pokazala nam je svoju preuređenu kupaonicu - 5 Tatjana Stipić pokazala nam je svoju preuređenu kupaonicu - 8 +4 Tatjana Stipić pokazala nam je svoju preuređenu kupaonicu - 1

Prije i poslije: Ormarići su bili u raspadnom stanju, a sad kuhanja izgleda fenomenalno Renovacija kuće u Sjevernoj Karolini - 3 Renovacija kuće u Sjevernoj Karolini - 4 Renovacija kuće u Sjevernoj Karolini - 6 +4 Renovacija kuće u Sjevernoj Karolini - 7

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju