Bračni par Abby i Trey Brothers iz Sjedinjenih Američkih Država kupili su oronulu kuću u Aberdeenu u Sjevernoj Karolini prije pet godina. Riječ je bila o velikoj kolonijalnoj kući koja je zauzimala oko 550 četvornih metara.

Galerija Renovacija kuće u Sjevernoj Karolini - 3 Renovacija kuće u Sjevernoj Karolini - 4 Renovacija kuće u Sjevernoj Karolini - 6 +4 Kuća sa šest spavaćih soba u Sjevernoj Karolini

Kuća je izgrađena još davne 1913. godine, a prodavala se po relativno jeftinoj cijeni jer je zapuštena stajala 30-ak godina. Bračni par Brothers spazio ju je na jednoj stranici za prodaju nekretnina i odmah su bili zainteresirani.

Kada smo kuću vidjeli vidjeli uživo, znali smo da smo pronašli svoj dom, iako je on izgledao tužno i oronulo, priznala je Abby Brothers za Jam Press. Znala je da će renovacija ove kuće biti dugotrajan proces, no bila je na njega spremna.

Prije i poslije kupaonica Prije i poslije kupaonica (Foto: Profimedia)

Kuća je bila idealan izbor za veliku obitelj. Imala je šest spavaonica, četiri kupaonice, veliko predvorje sa stubištem, kuhinju, radnu sobu, dnevni boravak i tavan. I baš svaku sobu trebalo je renovirati.

Trebalo je obnoviti vodovodne cijevi, uvesti struju, zamijeniti krov koji je prokišnjavao i sve prozore. Trebali su ugraditi i rashladni sustav koji je neizbježan dio za vruća ljeta u Sjevernoj Karolini. Dakako, i zamijeniti sav namještaj.

Renovacija kuće u Sjevernoj Karolini - 2 Spavaća soba nakon renovacije (Foto: Profimedia)

Kuhinjski ormarići bili su u raspadnom stanju i zahtijevali su kompletnu renovaciju. Iako su vlasnici zadržali bijelu boju kuhinje u potpunosti su promijenili njezin izgled dodavši velik otok s policama i stolcima za sjedenje u sredini te prostorije.

Iako su se trudili zadržati šarm kolonijalne kuće gdje god je to bilo moguće, Abby i Trey Brothers neke su prostorije znatno modernizirali. Primjerice, u kupaonice su stavili tuš-kabine te atraktivne pločice suvremenijeg dizajna.

Zavirite u našu fotogaleriju na početku teksta i pogledajte kako je kuća izgledala nekoć, a kako danas izgleda dom Brothersovih.

Renovacija kuće u Sjevernoj Karolini - 7 Kuća sa šest spavaćih soba u Sjevernoj Karolini (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju