Dom o kakvom su sanjali obitelj Pavlinec uredila je u okolici Velike Gorice. Njihova kuća u svako godišnje doba dobije malo preuređenje, no najčarobnije izgleda u vrijeme blagdana. Razgledajte ovo malo božićno carstvo uređeno s puno stila, šarma i ljubavi.

Muž i ja jako volimo uređivati naš dom i za svako godišnje doba damo si truda. Ljeti je to možda više vani jer imamo dvorište i vrt, a ostatak godine u kući. Za Božić volimo ukrasiti ranije, početkom adventa, volimo taj ugođaj topline i ugode da nas razvedri u ovo tmurno doba godine, priča Svjetlana Pavlinec, mama dvoje srednjoškolaca. U obitelji Pavlinec žive i tri kućna ljubimca, dva psa i jedan mačak, koji isto tako uživaju u toplom i bajkovitom božićnom ugođaju.

Svaki kutak ove idilične kuće u okolici Velike Gorice ima svoju slatku pričicu pa su tako ukrasne jastučnice s Orašarom zapravo nekad bile kuhinjske krpe. Svjetlana ih je lani kupila u Lidlu i odlučila od njih sašiti jastučnice - baš genijalna ideja!

U dnevnom boravku pogled lako ukrade i bijeli kamin na ulje, toliko lijep i efektan da grije i dušu. Kupljen je u Njemačkoj, a Svjetlana ističe kako malo grije te je više za dekoraciju. U budućnosti će kamin izgledati još ljepše jer Svjetlanin muž planira napraviti postolje koje će staviti ispod kamina.

Kako jako vole Ikeu, većina namještaja u njihovu domu kupljena je tamo. U liniju Hemnes zaljubili su se čim je izašla pa su tako još prije 12 godina išli u Graz po spavaću sobu. Prije nekoliko godina preuređivali su kompletno prizemlje te za dnevni boravak i blagovaonicu odabrali također liniju Hemnes te, kako ističe Svjetlana, njima najljepšu kuhinju Bodbyn. Stol u blagovaonici Svjetlanin muž napravio je sam, a inspiracija je bio Ikein crni stol, samo je njima zbog stolica trebao povišen.

Slika nije dostupna Idilično i krasno: Stan u Opatiji u kojem svaki kutak miriše na Božić

Volimo i stare stvari, tako da znamo otići i na sajmove na kojima smo kupili stare mlince za kavu, vagu, stare kotače i slično. Posebno su mi drage šalice s cvjetovima Royal Albert Bone China od muževe mame te set za kavu Polish Pottery, kaže Svjetlana pa dodaje:

Kod uređivanja doma volim stvari koje se ističu, koje nisu 'must have' te ne patim da je nešto skupo plaćeno. Kao i u svemu u životu, vodim se srcem.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju