Štiti koljena, zglobove i donji dio leđa, poboljšava ravnotežu, aktivira sve mišiće, troši mnogo kalorija, potiče rad limfe i smanjuje celulit. Sve to u samo sat vremena Kangoo Jumps treninga.

Galerija Kangoo Jumps trening čuva koljena, skida kalorije i uklanja celulit Kangoo Jumps trening čuva koljena, skida kalorije i uklanja celulit Kangoo Jumps trening čuva koljena, skida kalorije i uklanja celulit +1 Kangoo Jumps trening čuva koljena, skida kalorije i uklanja celulit Kangoo Jumps bazira se na aerobiku, ravnopravan je aerobnom stilu fitness programa, ali se koristi posebnom opremom. U Hrvatskoj ga je prije tri godine započela Istrijanka Natali.

Pod posebnom opremom misli na neobične cipele, to jest Kangoo Jumps rebound shoes, odskočne cipele pomoću kojih možete skakutati poput klokana i istovremeno raditi na svojoj figuri.

Nalikuju skijaškim pancericama, svaka teži gotovo dva kilograma i imaju posebne opruge koje služe kao amortizeri, ublažavaju udarce prilikom skokova i trčanja.

Broj opruga svake cipele određuje se prema težini vježbača. Početna nesigurnost i nestabilnost vrlo brzo nestaje se te trening prati bez problema.

Svaki fitness centar posjeduje odskočne cipele koje možete koristiti tijekom treninga, a ukoliko odlučite kupiti vlastite morat ćete izdvojiti oko 1500 kuna.

Nekako se vratite u djetinjstvo, imate osjećaj kao da skačete po trampolinu. Puno se ispucate, izbacite svu negativnu energiju. Za mene je to najbolji trening koji sam ikad probala; kaže jedna od djevojaka koje u zagrebačkom First fitness & Squash tower centru kilograme tope skačući. Osim aerobika odrade i cardio dio treninga u odskočnim cipelama koje služe kao utezi na nogama.

Za vrijeme jednog intenzivnog Kangoo Jumps treninga potroši se između 1000 i 1500 kalorija

Ovaj nesvakidašnji oblik vježbanja u svijetu nije novost. Prvi oblik Kangoo Jumps odskočnih cipela osmislio je 1990-ih godina kanadski doktor Gregory Lekhtman prvenstveno u svrhu rehabilitacije ozlijeđenih sportaša, a 2000. godine mađarski instruktor fitnessa uveo ih je u svoj program.

Ubrzo su nastali različiti Kangoo Jumps fitness programi i proširili se među ljubiteljima vježbanja.

Natali Benković u Hrvatskoj je svoje znanje do sada podijelila s osam novih trenera koji održavaju treninge u Zagrebu, Samoboru, Splitu, Osijeku i Labinu. Interes raste, ali iako je Kangoo Jumps namijenjen svima starijima od šest godina u Hrvatskoj vježbaju još uvijek uglavnom samo žene.”Možda se muškarci boje”, u šali kaže Natali.

Postoje čak četiri vrste Kangoo Jumps programa.

Kangoo power visoko je intenzivni trening, Kangoo dance bazira se na plesnim pokretima, Kangoo bootcamp “vojnički” je stil koji se može izvoditi i na otvorenim površinama, a Kangoo Discovery osmišljen je za najmlađe te kombinira vježbe i igru.

Koliko je u svijetu popularan ovaj način vježbanja govori i činjenica da se jednom godišnje održava Međunarodna Kangoo Jumps konferencija na kojoj ekipe najboljih trenera i instruktora izvode prezentacijske programe i bore se za titulu najboljih. 

Ovakav trening prikladan je i za one osjetljivih koljena pa više nema izgovora za neispunjavanje novogodišnjih odluka.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju