Johnny Depp i Kate Moss bili su jedan od najpopularnijih parova u Hollywoodu sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća. Upoznao ih je bivši kolumnist Vanity Faira George Wayne u kafiću Tabac u New Yorku 1994. godine.

Bila je to riječ o ljubavi ili barem požudi na prvi pogled. Britanska ljepotica imala je tada 20 godina i već je imala ostvarenu respektabilnu karijeru u svijetu ljepote.

Zbog nešto nižeg stasa nego što je to uobičajeno u svijetu modelinga i iznimno vitke figure bez naglašenih oblina Kate Moss često su je nazivali anti-supermodelom jer je bila u suprotnosti s drugim poznatim manekenkama toga vremena poput Naomi Campbell, Linde Evangeliste ili Cindy Crawford.

Američki glumac je bio 11 godina stariji, te iza sebe imao propali brak s vizažisticom Lori Anne Allison, ali i nekoliko medijski popraćenih veza s poznatim ženama poput Winone Ryder i Jennifer Grey.

Kate Moss i Johnny Depp prepustili su se strastvenoj vezi koja je trajala otprilike tri godine
, a koja je bila začinjena raskalašenim tulumima i pretjeranim konzumiranjem alkohola i ilegalnih droga. Tijekom te veze o kojoj se naveliko pisalo u tabloidima, Johnny Depp je dobio reputaciju zločestog dečka i ovisnika o drogama koji ima vrlo kratak fitilj, te koji bi večer redovito završavao razbijajući pokućstvo u hotelskim sobama diljem globusa.

Johnny Depp i Kate Moss bili su u vezi od 1994. do 1997. godine - 5 Johnny Depp i Kate Moss bili su zajedno u vezi od 1994. do 1997. godine (Foto: Guliver / Alamy)

Jedan od tračeva koji je u tom periodu procurio u javnost jest i Johnnyjevo navodno guranje Kate Moss s vrha stepeništa u luksuznom resortu u Jamajci gdje je par bio na odmoru, a koji je rezultirao njezinom lakšom ozljedom.

Iznenađujuće, ova je priča poslužila je njegovoj bivšoj supruzi Amber Heard kao izlika za udaranje američkog glumca u ožujku 2015. godine o čemu se javno očitovala na suđenju protiv klevete na sudu u Virginiji, a za koje se čeka presuda porote.

Udarila sam Johnnyja taj dan, ali u obranu svoje sestre, priznala je Amber Heard na suđenju. Objasnila je kako je tijekom eksplozivne svađe njezina sestra Whitney Heard stajala na vrhu stepeništa u stanu i kako se prepala za njezinu sigurnost jer je čula da je Johnny Depp u prošlosti već gurnuo žene sa stepeništa.

Čula sam kako je gurnuo bivšu djevojku sa stepenica, mislim da je bila u pitanju Kate Moss. Sjetila sam se tog trenutka i reagirala sam obrambeno, priznala je Amber Heard na suđenju.

Odvjetnički tim Johnnyja Deppa odmah je želio demantirati tu informaciju, te je na davanje iskaza pozvao britansku manekenku koja se u suđenje uključila videolinkom. Iako je njezino svjedočenje trajalo svega četiri minuta u potpunosti je eliminiralo sumnje o Johnnyjevom ponašanju tijekom njihove veze.

Kate Moss na suđenje o kleveti Johnnya Deppa i Amber Herad uključila se videolinkom Kate Moss na suđenje o kleveti Johnnyja Deppa i Amber Heard uključila se videolinkom (Foto: Profimedia)

Johnny Depp me nikad nije gurnuo ili bacio niz stepenište. Sama sam pala, jer sam se poskliznula, a on mi je odmah priskočio u pomoć, pomogao mi da dođem do svoje sobe, neko vrijeme me i nosio, te pozvao liječničku pomoć, rekla je Kate Moss na suđenju što se nikako nije svidjelo Amber Heard.

Iako je njihova veza završila prije 25 godina, Kate i Johnny ostali su prijatelji koji su još uvijek u dobrim odnosima. Osim Kate, javno su progovorile i par drugih bivših partnerica Johnnyja Deppa.

Winona Ryder bila je potresena Heardovim optužbama o fizičkom, psihološkom i seksualnom zlostavljanju Johnnyja Deppa
, o čemu je rekla: Nikad, nikad nije bio takav prema meni. Uopće nikad nije bio uvredljiv prema meni. Poznajem ga samo kao stvarno dobrog, punog ljubavi, brižnog momka koji je vrlo, vrlo zaštitnički nastrojen prema ljudima koje voli.

Camille Vasquez Camille Vasquez: Briljantna odvjetnica Johnnyja Deppa postala zvijezda preko noći

Vanessa Paradis s kojom američki glumac ima dvoje djece i koja je bila u vezi s njim od 1998. do 2012. godine priznala je medijima kako je Johnny Depp ljubazna, pažljiva, velikodušna i nenasilna osoba i otac.

Je li Johnny Depp uistinu nevina osoba kojem je Amber Heard načinila nepopravljivu štetu lažući o zlostavljanju, treba pričekati i vidjeti odluku porote koja se očekuje svakog trenutka.

Johnny Depp i Vanessa Paradis u vezu su bili od 1998. do 2012. godine Johnny Depp i Vanessa Paradis u vezu su bili od 1998. do 2012. godine (Foto: Guliver)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju